Regenboogbuurt ontvangt Kleur Buiten Prijs

REGENBOOGBUURT - Stichting Kleurenvisie reikt vrijdag 8 december haar Kleur Buiten Prijs 2017 uit aan de stichting 'Behoud de Regenboogbuurt'. Deze prijs wordt periodiek toegekend voor projecten en/of instellingen met een weloverwogen en inspirerend kleurbeleid.
Bewoners van de Regenboogbuurt hebben zich hard gemaakt voor het behoud van de originele kleuren van de woningen. De inspanningen worden beloond met de Kleur Buiten Prijs van de stichting Kleurenvisie. (Archieffoto: Fred Rotgans)

'Behoud de Regenboogbuurt' zet zich in om het unieke karakter van de Regenboogbuurt in Almere Buiten te behouden. Deze buurt is omstreeks 1995 gerealiseerd en ontworpen rond het thema kleur. Nu, ruim twintig jaar later, vraagt een zorgvuldig beheer van deze unieke kleurtoepassing in de Regenboogbuurt extra aandacht. Het betreft niet alleen de specifieke kleuren van ca. 2.000 woningen, maar ook die van de openbare ruimte.
Floor van Dusseldorp

Tijdens de bijeenkomst op 8 december zal Floor van Dusseldorp, die destijds als expert betrokken was bij de vormgeving van de Regenboogbuurt, een inleiding houden. De bijeenkomst is in het wijkkantoor aan de Regenboogweg 45. Aanvang 19.30 uur.
De stichting Kleurenvisie is het kennisplatform op het gebied van kleurtoepassing in Nederland. De prijs bestaat uit een plaquette die wordt uitgereikt door Ir. Pi de Bruijn, voorzitter van Kleurenvisie.
Artikel geplaatst op: 29 november 2017 - 08:55

Gerelateerd

Delen