Echtpaar van woongroep schrijft biografie

STRIPHELDENBUURT – Het is bij het project Levensboek nog niet eerder voorgekomen dat een echtpaar tegelijkertijd besluit om te gaan schrijven. Maandag 20 november werden de beide boeken in de gemeenschappelijke ruimte van de woongroep aan het Mies Deinumplantsoen 1, overhandigd.
Van links naar rechts: Henk Heikens, Willem Jan Hagens, Jacqueline Heikens en Carla Prins. (Foto: aangeleverd)

Twee vrijwilligers van Humanitas Levensboek Almere hebben tegelijkertijd de levensverhalen opgeschreven van het echtpaar Jacqueline en Henk Heikens. Jacqueline en Henk wonen in Woongroep Polter 50-plus en hebben met het Humanitas-project hun biografie gemaakt. Henk en Jacqueline vonden het leuk om hun boek in het bijzijn van hun medebewoners overhandigd te krijgen. De vrijwilligers hadden hun werkzaamheden zo gepland dat ze tegelijk klaar waren.
Jacqueline heeft geschreven over de periode in haar leven dat ze op de Antillen heeft gewoond. Zij had er al dagboeken van bijgehouden en met hulp van vrijwilliger Carla Prins is het een echt boek geworden. Henk heeft onder andere zijn jeugd als bakkerszoon in Groningen door vrijwilliger Willem Jan Hagens heel beeldend laten weergeven.
Herinneringen

Na de feestelijke overhandiging van de boeken is er verder gepraat over het schrijven van levensboeken en over hoe het project Levensboek van Humanitas werkt. En als je het over levensverhalen hebt komen er al gauw allerlei herinneringen naar boven. En niets zo leuk om weer eens te lachen over de dingen van vroeger.
Artikel geplaatst op: 21 november 2017 - 16:01

Gerelateerd

Delen