Zorgen om eventuele resocialisatiewoningen bij TBS-kliniek

Door Robert Mienstra
STRIPHELDENBUURT – Bewoners van de Stripheldenbuurt maken zich zorgen om een eventuele komst van resocialisatiewoningen van de TBS-kliniek op de plek aan de straat Stripmaker. Dit ondanks dat er afspraken met de gemeente en de TBS-kliniek zijn dat er op die plek geen resocialisatiewoningen komen.
Bewoners willen geen resocialisatiewoningen op het terrein aan de Stripmaker. (Foto: aangeleverd)

Aan omwonenden is door onder meer door de gebiedsmanager verzekerd dat er geen sprake is van resocialisatiewoningen op het gebied aan de Stripmaker. “De gebiedsmanager zegt zich aan de afspraken te houden die gemaakt zijn met de Stripheldenbuurt hierover, dus geen resocialisatiewoningen. De vertegenwoordiger van de omwonendencommissie heeft de directeur van de tbs-kliniek gesproken en deze zegt geen aanvraag te hebben gedaan hiervoor”, aldus een van de omwonenden.
In een brief van 10 oktober 2007 aan de omwonenden heeft de gemeente al aangekondigd dat de Oostvaarderskliniek geen woningen binnen de Stripheldenbuurt zal gebruiken om patiënten zelfstandig te laten wonen. De kliniek kondigde toen wel aan om in Almere poliklinische activiteiten te gaan ontwikkelen. Dat moeten reguliere centra worden waar mensen psychologische hulp kunnen krijgen.
Ondanks alle toezeggingen maken bewoners van de Stripheldenbuurt zich zorgen. “Het is bij het nieuwe bestemmingsplan wettelijk nog steeds mogelijk om resocialisatiewoningen te realiseren, ondanks de gemaakte afspraak”, schrijft de omwonendencommissie. “De gemeente wil daarom dat wij een zienswijze, dan wel bezwaar indienen tegen het voorgenomen bestemmingsplan.”
Meer informatie: http://stripheldenbuurt.blogspot.nl/
Artikel geplaatst op: 27 november 2017 - 13:30

Gerelateerd

Delen