Kinderen planten Tiny Forest in Almere Poort

POORT - Kinderen uit Almere Poort hebben vorige week het eerste Tiny Forest van Flevoland in het Cascadepark bij het Natuurlijk Spelen geplant. Ruim zestig kinderen van de aangrenzende school De Kleine Wereld deden dat samen met IVN-vrijwilligers en buurtbewoners.
Leerlingen van De Kleine Wereld helpen bij het aanplanten van het Tiny Forest. (Foto: Fred Rotgans)

Wethouder Tjeerd Herrema opende de feestelijke dag en hielp de kinderen bij de aanplant. “Hoe fijn is het om een eigen stuk bos in de buurt te hebben en daarmee meteen de natuur in de wijk te versterken?”, zei Herrema
In de afgelopen weken is de grond gereed gemaakt. Hoveniers hebben de grond voorbereid en leerlingen van Aeres VMBO hebben een hek om het Tiny Forest geplaatst. Daarna begon het leukste werk, volgens leerlingen van groep 3-4, 5-6 en 7-8 van De Kleine Wereld. Deze leerlingen hebben het bos – dicht bij hun school – geadopteerd. Ook de komende jaren helpen ze in het onderhoud van het bos en monitoren of het écht zo snel groeit.
Tiny Forest

Een Tiny Forest is een snelgroeiend klein bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Bijzonder aan een Tiny Forest is de hoge biodiversiteit en de nauwe betrokkenheid van de buurt bij de groei van het bos. Het is een bos van de buurt, waar zowel buurtbewoners als scholen bij worden betrokken. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek en kinderen leren in het Tiny Forest over de Flevolandse natuur.
Het tweede Flevolandse Tiny Forest wordt aangelegd in Almere Haven.
Artikel geplaatst op: 01 december 2017 - 16:03

Gerelateerd

Delen