Appelboomgaard aangeplant in Cascadepark

CASCADEPARK – In het Cascadepark ik Poort is woensdag een boomgaard aangeplant bestaande uit vijftig grote appelbomen. Met dit initiatief willen Stad & Natuur en de gemeente het stadsdeel Poort verder vergroenen.
Kinderen hielpen woensdag met het planten van een appelboom in de nieuwe appelboomgaard in het Cascadepark. (Foto: Fred Rotgans)

De vergroening in Poort is, volgens Liesbeth Bronkhorst, directeur van Stad & Natuur, hard nodig. “Ondanks de landelijke ligging tussen het Pampushout, het Kromslootpark en het IJmeer is er nog maar weinig mooie natuur in Poort. De bomen zijn nog niet volwassen en in grootste gedeelte van Poort wordt er nog volop gebouwd. Deze appelboomgaard is één van de groene projecten die daar langzamerhand verandering in gaat brengen.”
De appelboomgaard ligt naast gebouw het Klokhuis en is vrij toegankelijk voor bezoekers. Tijdens de feestelijke opening van de boomgaard waren er voor kinderen gratis appelworkshops en spelletjes. Uiteraard was er ook appeltaart! Vervolgens mochten de jonge bewoners helpen met het plaatsen van een appelboom, onder de professionele begeleiding van de Tomin Groep.
De bomen zijn aangeplant, maar de boomgaard is nog niet af. Er komen nog wandelpaden, er worden veldbloemen gezaaid en er komen bankjes. Opvallend detail: de bewoners van Poort konden tijdens een proefmiddag in september zelf bepalen welke appelrassen zij het lekkerst vonden. De top-3 van die smaaktest is woensdag aangeplant. De gekozen rassen zijn: Jonagold, Golden Delicious en Elstar.
Bronkhorst ziet de toekomst van Poort groen in. “Stad & Natuur maakt in alle Almeerse stadsdelen plekken waar Almeerders de natuur kunnen beleven. Waar je kunt wandelen, sporten, spelen en picknicken. Dat maakt deze groene plekken bij uitstek geschikt om elkaar te ontmoeten. Het Cascadepark in Poort wordt uiteindelijk ook zo’n groene ontmoetingsplek in de wijk. Daar zetten wij ons als organisatie en met hulp van de bewoners graag voor in.”
Artikel geplaatst op: 08 december 2017 - 11:49

Gerelateerd

Delen