Bouw goedkope en energiezuinige huurwoningen officieel van start

POORT - De bouw van 58 betaalbare en energiezuinige huurwoningen in Zandpoort in Almere Poort startte vorige week op een bijzondere manier. Wethouder Tjeerd Herrema vulde samen met Eddo Rats, directeur van woningcorporatie de Alliantie en Antje de Groot directeur van Trebbe een tijdcapsule met hun persoonlijke wensen voor deze nieuwe wijk. Aansluitend begroeven zij de tijdcapsule in de kruipruimte van één van de woningen.
Trebbe-directrice Antje de Groot, wethouder Tjeerd Herrema en Alliantie-directeur Eddo Rats begraven een tijdcapsule in de kruipruimte van één van de woningen. (Foto: Maarten Feenstra)

De huur van de woningen is laag en de energielasten zijn zo laag mogelijk. In 2015 riep de gemeente Almere in samenwerking met het Woningbouwatelier de bouwwereld op om plannen in te dienen voor duurzame, betaalbare en kwalitatief goede woningen. “De aanleiding voor deze Goedhuur-prijsvraag is de grote behoefte aan goedkope huurwoningen in Almere”, aldus wethouder Tjeerd Herrema. “We hebben de lat wel hoog gelegd, want onze eis was een maximale kale huur van 550 euro én zo laag mogelijke energielasten. Ik ben blij dat het winnende plan van Trebbe en de Alliantie met 58 betaalbare en energiezuinige woningen nu tot uitvoering komt, vooral voor onze Almeerse woningzoekenden. Door de duurzaamheidsmaatregelen in de woningen blijven de kosten voor energie laag, wat natuurlijk gunstig is voor de portemonnee van de huurders.”
Meer sociale huurwoningen

De GoedHuurwoningen worden gerealiseerd in Zandpoort in Olympiakwartier West, de nieuwste uitbreidingswijk van Almere. Hier is bewust omgaan met energie de standaard. Zandpoort is een wijk waar iedereen kan wonen. Van huur tot koop of zelfbouw en van rijwoning en twee-onder-één-kap tot appartement. De Alliantie en Trebbe realiseren naast de 58 Goedhuurwoningen ook 44 andere één- en tweelaagse sociale huurwoningen. Regiodirecteur Eddo Rats van de Alliantie: “Daarnaast bouwen wij nog zo’n zestig appartementen in Zandpoort en ook op andere plekken in Almere zijn vele sociale huurwoningen in aanbouw of in voorbereiding. In totaal gaat het voor De Alliantie alleen al om zo’n duizend nieuwe huizen in de komende vijf jaar. Hiermee kunnen we veel woningzoekenden een betaalbare woning bieden en dragen we onze steen bij aan het verkorten van de wachtlijsten.”
De eerste GoedHuurwoningen worden, naar verwachting, in het voorjaar van 2018 opgeleverd. De laatste woning in dit bouwproject wordt naar verwachting in het najaar van 2018 opgeleverd. De woningen worden vanaf april 2018 door de Alliantie te huur aangeboden via Woningnet.
Artikel geplaatst op: 15 december 2017 - 10:29

Gerelateerd

Delen