De Groene Kathedraal op eerste plaats in bomen Top 8

ALMERE – De Groene Kathedraal staat op de eerste plaats in de Top 8 bomen van Flevoland. De Bomenstichting heeft recent de ‘Bomen van de Ereklasse’ geïntroduceerd. Daarin krijgen de oudste, mooiste en meest bijzondere bomen van Nederland een plaats.
De Groene Kathedraal. (Foto: Simen Brunia)

Iedere maand wordt de ‘Top 10’ van één van de provincies bekend gemaakt. In de maand december was Flevoland aan de beurt. Een Top 10 zit er voor deze jonge provincie nog niet in. Oude bomen zijn er nauwelijks in dit nieuwe land en slechts enkele bomen zijn opgenomen in het Landelijk Register van Monumentale Bomen. Het is dus een Top 8 geworden.
De Topbomen worden per provincie gekozen op basis van schoonheid, omvang, soort, en een ‘bijzonder verhaal’. Belangrijke eis is ook dat ze zichtbaar moeten zijn voor iedereen. Met deze Topbomen vraagt de Bomenstichting aandacht voor de bijzondere plaats van bomen in de natuur en cultuur.
De Groene Kathedraal werd in 1987 geplant. Op de derde plaats in de Top 8 staat een Almeerse Dodoensiep uit 1972. Op de zesde plaats is een Almeerse Plataan uit ongeveer 1924 te vinden.
Meer informatie: www.bomenstichting.nl
Artikel geplaatst op: 18 december 2017 - 11:25

Gerelateerd

Delen