Energieambassadeurs sporen energielekken in woning op

ALMERE - Energieambassadeurs gaan deze winter weer warmtebeelden maken om energielekken in woningen op te sporen. Wie last heeft van kou in de woning kan een energieambassadeur inschakelen om een warmtescan te maken.
De energieambassadeurs worden opgeleid. Martin Wiegertjes rechts op de foto. (Foto: aangeleverd)

Vorig jaar hebben 40 inwoners van Almere een warmtescan van hun woning gekregen. Omdat er toen veel vraag was, worden deze winter nog eens twaalf energie-ambassadeurs opgeleid om warmtescans te maken. Vorig jaar is een aantal ambassadeurs in Utrecht opgeleid om de warmtecamera te gebruiken. Met de kennis en ervaring die inmiddels is opgedaan worden de nieuwe ambassadeurs opgeleid.
"We bespreken de warmtebeelden met de bewoners en maken daar een mooi rapportje van waarmee de bewoner eventuele energielekken door een isolatiedeskundige kan laten aanpakken”, aldus Reiner Swaen, energieambassadeur en een van de twee cursusleiders. “We kunnen met onze kennis en ervaring nu zelf mensen opleiden, wel zo efficient natuurlijk."
Collega Martin Wiegertjes vult aan: “Een aantal mensen die we vorig jaar geholpen hebben is zo blij met de resultaten dat ze nu zelf goede ambassadeurs voor de warmtescan zijn geworden."
Verder is er een extra warmtecamera aangeschaft. De energieambassadeurs hopen dit jaar twee keer zoveel bewoners met een warmtescan te kunnen helpen. Met een warmtecamera kunnen de energieambassadeurs goed zichtbaar maken waar de warmtelekken van een woning zitten.
Wie ook een warmtescan wil laten uitvoeren, kan zich opgeven via: www.almeerminder.nl
Artikel geplaatst op: 18 januari 2018 - 14:06

Gerelateerd

Delen