Twee nieuwe Tiny Houses opgeleverd

HOMERUSKWARTIER – De bouwexpo Tiny Housing is weer twee nieuwe Tiny Houses rijker. De ‘huisjes’ Tiny A en Slim Fit werden vorige week opgeleverd door wethouder Tjeerd Herrema.
De ‘huisjes’ Tiny A en Slim Fit werden vorige week opgeleverd door wethouder Tjeerd Herrema. (Foto: Adrienne Norman)

De huisjes waren al te zien tijdens de expo in oktober, maar beide woningen zijn nu helemaal af. Slim Fit is inmiddels verkocht aan een Almeers bedrijf dat het gaat gebruiken als tijdelijke woonruimte voor nieuwe personeel en Tiny A gaat binnenkort in de verkoop. Slim Fit is een slank 'torentje' in houtskeletbouw van drie bouwlagen op een grondoppervlak van slechts 16,4 m2 met veel plaatsingsmogelijkheden en is bedacht door architecte Ana Rocha. Tiny A is bedacht en ontwikkeld door Daan Bakker. Beide huisjes zijn gebouwd door Jelle Goedhart Bouw. De ontwikkeling vond plaats in samenwerking met het Woningbouwatelier Almere
Direct na de oplevering kreeg wethouder Herrema uit handen van Monique van Orden de tweede druk van het boek ‘Tiny Houses – minder huis, meer leven’. Van Orden is journalist en vicevoorzitter van de landelijke stichting Tiny House Nederland. Met haar man woont zij in haar eigen tiny house in Den Helder. Voor dit boek interviewde ze pioniers over hun keuzes en oplossingen om prettig en gelukkig te leven in een tiny house. Volgens Van Orden loopt Almere voorop als het gaat om de bouw van Tiny Houses.
Artikel geplaatst op: 18 januari 2018 - 13:38

Gerelateerd

Delen