Bouw zelf een ruime gezinswoning

ALMERE - Wie op zoek is naar een gezinswoning in Almere, moet er tegenwoordig snel bij zijn. Er is veel vraag naar woningen in de prijsklasse tot € 350.000 en er is weinig te koop. Voor wie niet op stel en sprong een andere gezinswoning nodig heeft en meer eisen stelt aan de nieuwe woning, is zelfbouw een goed alternatief.
Zelfbouw in een rij in Homeruskwartier. (Foto: Maarten Feenstra)

In het nieuwste buurtje De Hoeve in het dorp Nobelhorst komen 5 zelfbouwkavels in een rij waarop een ruim gezinshuis gebouwd kan worden, tot maar liefst 170 m2 bruto vloeroppervlakte. De kaveloppervlakte varieert van 133 – 140 m2. De kavels hebben een zonnige ligging. Op deze kavel mag de zelfbouwer zelf bepalen hoe zijn of haar huis eruit komt te zien, binnen de bouwregels die voor de kavel zijn bepaald. Omdat er aan elkaar wordt gebouwd en niet alle woningen tegelijkertijd zullen worden gerealiseerd, zijn er ‘spelregels voor geschakeld bouwen’ waar de bouwer rekening mee moet houden. Met deze spelregels wordt geborgd dat de woningen goed op elkaar worden aangesloten, zodat bijvoorbeeld lekkage wordt voorkomen.
De inschrijving voor deze vijf zelfbouwkavels is gestart en sluit 7 februari. Meer informatie over deze zelfbouwkavels en de verkoopprocedure op: www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl/kavelshoeve.
Artikel geplaatst op: 26 januari 2018 - 13:03

Gerelateerd

Delen