UPDATE: Werkzaamheden fietspaden weer op schema

Door Kirsten Thuis Woudenberg
ALMERE – De werkzaamheden aan de Almeerse fietspaden zijn op schema. Vanaf maandag 12 februari start de gemeente met de volgende fase van werkzaamheden aan het Spoorbaanpad.

Ook bij het Componisten- en Chopinpad in Muziekwijk ligt nog geen definitief asfalt. (Foto: Almere DEZE WEEK)

 

Wethouder Frits Huis liet tijdens de Politieke Markt, donderdag 25 januari al weten op schema te liggen. Het CDA kreeg signalen van Almeerders die boos waren over de vele omleidingen en onduidelijke bewegwijzering en bracht het agendavoorstel in op de vergadering. René Claessens (CDA) is ‘tevreden met de huidige stand van zaken’. “De gemeente is begonnen met de inhaalwerkzaamheden voor het asfalteren van de afgesloten fietspaden”, aldus Claessens. “Bijna alle werkzaamheden die vertraging hadden opgelopen door de weersomstandigheden zijn inmiddels ingehaald. De werkzaamheden op het Spoorbaanpad worden eind april afgerond”, aldus Claessens.

Op het Spoorbaanpad liggen over een groot traject verschillende korte stukken van 300-500 meter open, te wachten op een nieuwe laag asfalt. Het oude asfalt was voor de werkzaamheden al verwijderd, maar er kon een paar maanden niet geasfalteerd worden vanwege slechte weersomstandigheden. Fietsers die het zat waren, schoven de aanwezige hekken, volgens Claessens, opzij en fietsten gewoon verder over het pad. “Het CDA heeft daarom verzocht om betonnen rijplaten te plaatsen. De wethouder gaf echter aan dat dat technisch gezien niet mogelijk is omdat de ondergrond dan beschadigt. De gemeente zal in de toekomst kleinere stukken asfalteren, zodat omleidingen korter en overzichtelijker zijn. Daarnaast zal de gemeente omleidingen dagelijks nafietsen om ze te controleren op veiligheid.”

 

Werkzaamheden hervat

De asfaltonderlaag is inmiddels op alle kruisingen aangebracht en het fietspad is weer open voor gebruik. Gaan de werkzaamheden voorspoedig dan begint de gemeente vanaf maandag 12 februari met de volgende fase van werkzaamheden aan het Spoorbaanpad. Dit is het deel vanaf de Charlie Chaplinweg tot station Parkwijk, inclusief de kruising met de Haagbeukweg. Deze werkzaamheden duren tot 18 april.

Aansluitend worden werkzaamheden uitgevoerd bij de Watercypressebrug – Treurwilgpad. Dit duurt van 16 april tot 4 mei. In het voorjaar wordt de rode asfaltlaag aangebracht. Wanneer precies meldt de gemeente op een later tijdstip.

Artikel geplaatst op: 06 februari 2018 - 10:50

Gerelateerd

Delen