Bouw 62 sociale huurappartementen van start

BUITEN – Met het slaan van piketpalen ging vorige week officieel de bouw van 62 appartementen in Buiten van start. Het appartementencomplex de Carambei aan de Poolcirkelstraat bestaat uit 62 betaalbare sociale huurwoningen. De tweekamerappartementen hebben een vloeroppervlak van 50 vierkante meter en zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens van alle leeftijden.
Met het slaan van de piketpalen ging de bouw van start. (Foto: aangeleverd)

“Deze appartementen van 50 vierkante meter voorzien in een behoefte voor zowel jongeren als ouderen”, aldus burgemeester Franc Weerwind. “Het is goed om te constateren dat er voor deze doelgroepen wordt gebouwd. Met dit plan ontstaat er ook een mooie invulling voor de locatie en het brengt de afronding van het centrum van Almere Buiten weer een stap dichterbij. Als onderdeel van de ontwikkeling zal het omliggende openbaar gebied ook definitief ingericht worden, waarbij er gestreefd is naar vergroening van het centrum.”
Het gebouw wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd. In Almere Buiten realiseert Trebbe in opdracht van GoedeStede nog drie appartementencomplexen. Aan De Evenaar verdeeld over de gebouwen Castrolanda en Holambra worden nog voor de zomer 99 appartementen opgeleverd. Aan de Buenos Airesstraat is de bouw gestart van het complex Bolívar, deze biedt ruimte aan 95 appartementen. Naar verwachting ontvangen de eerste huurders nog voor de kerst de sleutel van hun nieuwe appartement.
De piketpalen werden geslagen door Franc Weerwind, burgemeester van Almere, Arjan Deutekom, directeur GoedeStede, Tako Postma, architect-partner bij architectenbureau Inbo, Christian Schuurman, projectleider bij Trebbe en Antje de Groot, directeur bij Trebbe. Daarnaast ging het vijftal, in huiskamersetting, met elkaar in gesprek over het thema veilig wonen. De ochtend werd muzikaal omlijst door de Almeerse zangeres Melany Sharon.
Artikel geplaatst op: 08 februari 2018 - 16:12

Gerelateerd

Delen