Hotels in de rij voor vestiging in Almere

Door Marcel Beijer
ALMERE – De gemeente wordt overstelpt met aanvragen van hotelketens die zich in de stad willen vestigen. Om wildgroei te voorkomen wil wethouder Tjeerd Herrema nu snel een visie ontwikkelen voor de vestiging van hotels.

Volgens de wethouder hebben de hotels hun pijlen op Almere gericht omdat er in Amsterdam geen ruimte meer is. De hoofdstad staat de komst van nieuwe hotels al niet meer toe. In de periferie van Amsterdam zijn wel mogelijkheden. Almere wordt daarbij als zeer aantrekkelijke vestigingslocatie gezien.
“Het barst werkelijk van de initiatieven”, laat Herrema desgevraagd weten. Namen van geïnteresseerden wil hij niet prijsgeven. “Maar het is natuurlijk een ongekende luxe en ook de banen kunnen we in de stad goed gebruiken.”
Toch laat de gemeente niet ieder initiatief lukraak toe. Herrema: “We moeten voorkomen dat er een wildgroei ontstaat. We willen daarom eerst een visie ontwikkelen: wat voor soort hotels willen en op welke plek in de stad.”
Inmiddels zijn er meerdere initiatieven voor de vestiging van een hotel in het stadsdeel Buiten. De wethouder verwacht dat daar snel uitsluitsel over komt. “Maar er zijn ook aanvragen om een hotel te vestigen op een bedrijventerrein, ver weg van alle voorzieningen. Dan moeten we ons echt afvragen wat de daar als stad mee opschieten. Je wil ze juist op strategische plekken in de stad plaatsen, zodat ze ook gebruik maken van de restaurants.”
Artikel geplaatst op: 26 februari 2018 - 13:06

Gerelateerd

Delen