Tijdswinst door aangifte op locatie

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
ALMERE –De Almeerse politie gaat met haar tijd mee. Het team in Stad en Haven is sinds begin dit jaar uitgerust met kleine laptops, de zogenaamde chromebooks. “Hiermee kunnen agenten op locatie direct een aangifte verwerken in het systeem van de politie”, aldus Jasper Wagenaar van politie Almere. “Dat is voor ons tijdswinst.”
Jasper Wagenaar verwerkt een aangifte op locatie direct in het systeem van de politie. (Foto: aangeleverd)

Bij bepaalde meldingen komen de agenten thuis de aangifte opnemen. “Bij woninginbraken komen we de aangifte bijna altijd ter plaatse opnemen”, aldus Wagenaar. “Maar ook bij situaties waarbij een slachtoffer niet of moeilijk in staat is om op het bureau aangifte te komen doen. Bijvoorbeeld bij ernstige mishandelingen in de huiselijke sfeer.”
Het verwerken van de aangifte met de chromebooks scheelt de agenten veel tijd. “Voorheen namen we de aangifte schriftelijk op. We namen het dan in concept op en werkten dit uit op het politiebureau. De agent moest dan nog terug om de uitgewerkte aangifte door te nemen en een handtekening voor te halen. Nu kunnen we de aangifte op locatie direct verwerken in het systeem van de politie.”
Woordvoerder Ellen de Heer van de politie laat weten alle politiewijkteams in Nederland een aantal chromebooks tot hun beschikking hebben gekregen. “Hiermee kunnen ze op iedere locatie werken”, aldus De Heer. “De chromebooks worden dus breder ingezet dan voor het opnemen van een aangifte op locatie. Zo kan dit ook gebruikt worden bij huiszoekingen om direct alle in beslag genomen goederen te verwerken of (verkeers)controles waarbij direct de informatiesystemen kunnen worden bevraagd.”
Artikel geplaatst op: 06 maart 2018 - 13:30

Gerelateerd

Delen