Ouderen hekelen slecht onderhoud bestrating

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
MUZIEKWIJK – Het verwaarloosde onderhoud aan de stoepjes voor de seniorenwoningen in Muziekwijk zijn ouderen een doorn in het oog. “De smalle looppaden voor de woningen aan de Mandolinestraat zijn erg verzakt”, aldus bewoonster Cristina Willemsen. “Als het regent lijkt het wel een riviertje en kunnen de ouderen met hun rollators hier niet lopen.”
De looppaden voor de seniorenwoningen aan de Mandolinestraat en omliggende straten zijn flink verzakt. (Foto: Fred Rotgans)

De looppaden voor de seniorenwoningen aan de Mandolinestraat, maar ook van de omliggende straten, zijn flink verzakt. “De stoepjes lopen schuin af naar het midden, het is in het midden doorgezakt”, aldus Christina Willemsen. “Het zijn smalle paadjes van drie meter breed. Als er water op het pad staat is er aan beide kanten maar vijftig centimeter ruimte om te lopen. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties.”
In de straat wonen veel ouderen en invaliden die slecht ter been zijn. Willemsen maakt zich hier zorgen over. “Zelf ben ik 77 jaar en loop ik nog redelijk. De meesten ouderen lopen met rollators of rijden in een invalidenwagen, maar dat is hier hopeloos. De straat is niet recht en het is zo verzakt dat je tegen de tegels aanloopt. Deze woningen staan hier al zo’n 26 á 28 jaar. Er is nog nooit wat aan de verzakte stoepjes gedaan. Mijn buurman, die onlangs overleed, was de eerste bewoner. Ik heb van hem nog foto’s gezien van hoe het in het begin was. Hoe mooi het toen was. En als je het nu ziet. Je moet toch respect hebben voor ouderen en invaliden?”
Willemsen maakte eerder melding bij de gemeente. “De laatste keer was in 2016. Een dag erna stonden ze voor mijn deur en heeft een opzichter de boel bekeken. Maar hij gaf gelijk aan dat er geen geld is om er iets aan te doen.”
Artikel geplaatst op: 06 maart 2018 - 11:26

Gerelateerd

Delen