Aanpak verzakte bestrating Muziekwijk nog niet in planning

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
MUZIEKWIJK - De looppaden voor de seniorenwoningen aan de Mandolinestraat en omliggende straten zijn flink verzakt. Bewoonster Cristina Willemsen liet vorige week aan deze krant weten dat lopen op de scheve paden lastig is voor de vele ouderen die hier wonen. De gemeente laat weten dat deze verzakkingen nog niet in de planning staan voor het groot onderhoud.
De looppaden voor de seniorenwoningen aan de Mandolinestraat en omliggende straten zijn flink verzakt. (Foto: Fred Rotgans)

Gemeentewoordvoerder Nicole Klockenbrink bevestigt dat de wijkregisseur en toezichthouder inderdaad op de locatie zijn geweest na meldingen van de bewoners. “Dit is al twee à drie jaar geleden”, aldus Klockenbrink. “Er is toen geconstateerd dat de bestrating inderdaad is verzakt. Dat geldt voor deze hele hoek. Bewoners gaven toen ook aan dat zij moeilijk de voordeur uit konden komen, omdat de bestrating van de woning naar de straat ook verzakt is. Hiervoor hebben we de bewoners verwezen naar woningbouwvereniging De Alliantie, om de bestrating hier iets op te hogen.”
Het groot onderhoud voor Muziekwijk Noord staat, volgens Klockenbrink, nog niet gepland. De gemeente loste de situatie wel tijdelijk op. “In 2017 kwamen verschillende meldingen bij ons binnen over verzakkingen of een tegel die omhoog staat. Onze aannemer heeft toen de losse of scheve tegels en eventuele kuilen in de bestrating hersteld, zodat het veilig is.”
De gemeente laat weten dat er na de laatste werkzaamheden geen meldingen zijn ontvangen over verzakkingen. “In november spraken we met een aantal bewoners in verband met een zelfbeheerinitiatief. We hebben bij een aantal bewoners de beplanting verwijderd en gaan hier op hun verzoek helpen bij het creëren van een moestuin en bij de overige bewoners gaan we hortensia’s planten. Dit gaat om Mandolinestraat 36 tot en met 46. De bewoners hebben toen niet met ons gesproken over overlast van verzakkingen.”
Artikel geplaatst op: 09 maart 2018 - 12:58

Gerelateerd

Delen