Kinderen planten bomen tijdens Boomfeestdag

OOSTERWOLD – Heel Nederland vierde vorige week de Nationale Boomfeestdag. In Almere plantten 90 kinderen van basisschool De Watertuin zo’n 300 bomen in Oosterwold onder het motto ‘Maak ’t buiten beter’.
90 kinderen van basisschool De Watertuin zo’n 300 bomen in Oosterwold tijdens Boomfeestdag. (Foto: Studio Fred Rotgans/Rinus Lettinck)

Dit deden zij samen met wethouder Frits Huis en vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, Parkway 6, Provincie Flevoland, Staatsbosbeheer, gemeente Almere, Stad & Natuur Almere, Floriade en Stichting Voedselbos Nederland.
Dit jaar is gekozen voor de Eemvallei Zuid in Oosterwold. Deze locatie is door provincie Flevoland aangewezen voor boscompensatie. Daar waar elders natuur moest wijken voor andere bestemmingen wordt dat hier gecompenseerd. Op deze locatie komt het grootste voedselbos van Europa. Leerlingen van speciaal basisonderwijs De Watertuin planten de eerste bomen van het bijzondere nieuwe natuurgebied De Eemvallei. Hier is nu nog een kale vlakte, maar in de loop van de jaren ontstaat er een uitgestrekt gebied met eetbaar bos, speelnatuur en aantrekkelijke fiets- en wandelmogelijkheden. In de eerste fase van de ontwikkeling van Eemvallei Zuid wordt 30 hectare natuurcompensatie gerealiseerd. Als alles klaar is heeft Almere in Oosterwold een aantrekkelijk nieuw natuurgebied van zo’n 150 voetbalvelden groot.
Artikel geplaatst op: 16 maart 2018 - 11:03

Gerelateerd

Delen