Beleef Oosterwold op de WoonExpeditie Almere

ALMERE – Geen stad in de Randstad biedt zo'n divers aanbod van kavels dan Almere. Luxe villawijken zoals Overgooi, aan het water van de Noorderplassen, dorps in Nobelhorst of stedelijk in Poort. Bouwrijpe kavels van allerlei formaat en verschillende prijs. Daar is nu een bijzonder gebied bijgekomen: Oosterwold.
Oosterwold transformeert naar een Achterhoekse plattelandse woonsfeer. (Foto: aangeleverd)

Voor mensen die op grote grondstukken landelijk willen wonen, tegen een uiterst schappelijke grondprijzen en bovendien een uitdaging willen aangaan. Oosterwold ligt in Almere Hout en is uniek. Niet alleen voor Almeerders, maar ook voor mensen uit het Gooi waar grote grondstukken gewoonweg onbetaalbaar zijn.
Plattelandse woonsfeer

Oosterwold, nu nog een coulisselandschap met akkers, bossen en weilanden, transformeert naar een Achterhoekse plattelandse woonsfeer. Initiatiefnemers krijgen alle kans idealen te verwezenlijken. De grondprijs is zeer laag, ongeveer een tiende van gebruikelijk. Maar vanwege het zelfvoorzienend karakter van het gebied moeten kopers dan wel zelf alles regelen en organiseren. Als 'zelfstandig ontwikkelaar' hun eigen perceel bouwrijp maken en meedoen aan de aanleg en onderhoud van de infrastructuur. Ook dit is uniek in Nederland. De Rijksoverheid ziet Oosterwold als een vorm van 'het nieuwe ontwikkelen'. De opzet hiervan weerhoudt soms belangstellenden die dolgraag de stap naar landelijk willen wonen willen nemen.
Wonen in Oosterwold, een initiatief van BKVV Architecten en FutureHomeProjects, en Buitenplaats Oosterwold, een initiatief van onder andere Loos van Vliet Landschapsarchitecten, ondersteunen mensen die zich in Oosterwold willen vestigen. Met een prachtig aangelegd woonpark of met vrije kavels met passende woonconcepten. Zaterdag 3 oktober van 11.00 tot 15.00 uur wordt aan de Tureluurweg voorlichting gegeven.
Informatie: www.buitenplaatsoosterwold.nl en www.woneninoosterwold.nl
Artikel geplaatst op: 28 september 2015 - 14:11

Gerelateerd

Delen