Duizendste betaalbare woning opgeleverd

BUITEN CENTRUM – De duizendste betaalbare sociale huurwoning werd onlangs opgeleverd. Mevrouw Baaij kreeg uit handen van wethouder Tjeerd Herrema de sleutel van haar woning aan de São Paulostraat.
V.l.n.r. wethouder Tjeerd Herrema, bewoonster mevrouw Baaij, Jan van Barneveld van woningbouwcorporatie De Alliantie, Arjan van Deutekom van woningcorporatie Goede Stede en Antje de Groot van Trebbe Bouw. Ze staan voor de woning aan de São Paulostraat in Buiten. (Foto: aangeleverd)

In Almere moet, volgens wethouder Herrema, plek zijn voor iedereen. “Betaalbare woningen zijn heel belangrijk”, aldus Herrema. “Voor de jeugd, maar ook zeker voor senioren. Daarbij hebben we ons keurig aan de afspraken gehouden, om minstens 1.000 betaalbare huurwoningen te realiseren, die we als coalitie hebben gemaakt.”
Hoewel het realiseren van duizend betaalbare huurwoningen in een periode van vier jaar een prestatie van formaat is, heeft Almere nog steeds te weinig van dit type woningen. En dat is een groot probleem. Hoewel er mede dankzij de prestatieafspraken met corporaties plannen zijn om de komende jaren nog veel woningen bij te bouwen, zijn we er nog niet. De opgave vergt ook vernieuwing in de bestaande woningvoorraad. En door bijvoorbeeld door het transformeren van leegstaand vastgoed op kantoorlocaties.
Het vinden van één van de duizend betaalbare huurwoningen heeft een grote impact op degene die op zoek was naar een nieuw thuis. In een serie portretten vertellen Almeerders wat het betekent om een nieuw betaalbaar dak boven het hoofd te hebben. Deze portretten verschijnen regelmatig op de Facebookpagina van gemeente Almere en op de stadhuis-aan-huispagina in deze krant.
Artikel geplaatst op: 20 maart 2018 - 12:02

Gerelateerd

Delen