Wethouder ruilt tuintegels voor planten

DE STEIGER - De actie ‘Zet Almere in Bloei’ ging zaterdag officieel van start. Vanaf nu kunnen inwoners hun tuintegels omruilen voor een gratis plant. Wethouder Tjeerd Herrema deelde zaterdag bij het Upcyclecentrum in Haven de eerste planten uit.
Bewoners konden zaterdag bij wethouder Tjeerd Herrema hun tuintegels omruilen voor planten tijdens de aftrap van de actie ‘Zet Almere in Bloei’. (Foto: Fred Rotgans)

Almeerders krijgen tot en met 24 juni een gratis plant als ze een eigen tuintegel inleveren. Door groenere (voor)tuinen is er meer ruimte voor vlinders, bijen en insecten, wordt er minder warmte in de stad vastgehouden door tegels en kan het regenwater gemakkelijker de bodem in.
De tegel kan ingeleverd worden bij de twee recycleperrons in Almere Buiten en Almere Poort of het Upcyclecentrum in Almere Haven. Daar krijgt iedereen vervolgens een voucher om gratis een mooie plant uit het bijen- en vlinderassortiment op te halen bij de Intratuin in Muziekwijk, bij Ranzijn in Buiten of Almeerplant, ook in Buiten. Maximaal mogen er vier planten per persoon opgehaald worden.
Meer informatie: growinggreencities.almere.nl.
Artikel geplaatst op: 27 maart 2018 - 11:20

Gerelateerd

Delen