Gemeente mag terrein Haddock niet ontruimen

ALMERE - De gemeente mag het parkeer- en botenopslagterrein van Haddock niet ontruimen tijdens een gerechtelijke procedure die op dit moment loopt tussen de partijen. Ook mag de gemeente daar geen werkzaamheden verrichten. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland gister beslist in een civiele procedure.

De gemeente mag het terrein van Haddock niet ontruimen tijdens de lopende gerechtelijke procedure. (Archieffoto: Fred Rotgans)


Haddock Watersport is gevestigd aan het Weerwater, in het gebied waar in 2022 de wereldtuinbouwtentoonstelling de Floriade wordt gehouden.Tussen Haddock Watersport en de gemeente lopen nu twee procedures bij de rechtbank Lelystad over het betreffende terrein. Haddock heeft de rechtbank gevraagd om de gemeente te verbieden het terrein te ontruimen of hier verdere werkzaamheden te verrichten tot het vonnis is uitgesproken.
De rechtbank oordeelt dat het nog niet vaststaat dat er een einde is gekomen aan de huurovereenkomst tussen partijen betreffende het parkeer- en botenopslagterrein. Van 1994 tot 2004 liep tussen Haddock en de gemeente een huurovereenkomst betreffende een perceel water en het parkeer- en botenopslagterrein. Deze huurovereenkomst is daarna jaarlijks stilzwijgend verlengd. Pas in 2017 heeft de gemeente het gebruik van het parkeer- en botenopslagterrein ter discussie gesteld. De gemeente verstrekte een nieuwe huurovereenkomst aan Haddock die enkel het perceel water betrof en niet het parkeer- en botenopslagterrein. De rechtbank oordeelt dat nog niet zomaar vast is te stellen dat de huurovereenkomst betreffende het terrein ten einde is gekomen. De gemeente mag daarom het parkeer- en botenopslagterrein voorlopig niet ontruimen – of daar werkzaamheden verrichten.
Verder gebruikt Haddock al geruime tijd een perceel grond aan het Weerwater dat eigendom van de gemeente is als surfstrandje. Onlangs heeft de gemeente werkzaamheden laten verrichten waardoor het surfstrandje nu feitelijk is verdwenen. De rechtbank heeft besloten dat de gemeente het surfstrand niet in de oude staat hoeft te herstellen.

Artikel geplaatst op: 22 maart 2018 - 16:44

Gerelateerd

Delen