D66 Almere lanceert Actieplan Ondernemen

Almere – Het economische beleid in Almere moet op de schop. Van de 143 nieuwe bedrijven die in 2017 binnenkwamen in de Metropoolregio Amsterdam heeft er geen enkel bedrijf zich gevestigd in Almere. De Almeerse economie is sinds 2006 amper gegroeid, terwijl de regio wél groeide. Dat stelt D66 Almere in haar Actieplan Goed werk: Ondernemen voor Almere.
Martine van Bemmel (D66): "Uit het onlangs gepresenteerde CBS-rapport blijkt dat de economische groei in Almere de laatste jaren echt is achtergebleven." (Foto: aangeleverd)

“Goed werk is een topprioriteit voor D66 Almere. Uit het onlangs gepresenteerde CBS-rapport blijkt dat de economische groei in Almere de laatste jaren echt is achtergebleven. Met dit actieplan willen wij het tij keren en meer bedrijven en dus banen naar Almere te halen”, zegt Martine van Bemmel, lijsttrekker van D66 Almere.
Arbeidsplaatsen

“De krantenkoppen waren na het CBS-rapport enorm enthousiast over de groei van Almere. Inderdaad, in de afgelopen twintig jaar is de economie enorm gegroeid, maar dat is logisch aangezien de er in die jaren ook veel meer mensen in Almere zijn gaan wonen. De economie van Almere is in de laatste twaalf jaar nauwelijks gegroeid en de arbeidsparticipatie ligt nu nog onder het niveau van 2003. Vorig jaar nam vooral het aantal banen in de innovatieve sectoren af”, vervolgt van Bemmel. “Ook op het gebied van verkoop van bedrijventerreinen en kantoren blijft Almere achter in vergelijking met de rest van Nederland. Vorig jaar kwamen er 143 nieuwe bedrijven met ruim 2.700 arbeidsplaatsen bij in de regio Amsterdam. Hiervan is geen enkel bedrijf geland in Almere.”
Nieuwe maatregelen

Het is voor D66 duidelijk dat het economische beleid van de gemeente Almere achter de feiten aanloopt en niet voldoende oplevert. Twee jaar geleden al gaven de ondernemers in Almere het ondernemersklimaat een magere zes. “Dat moet veranderen en nu kan dat ook”, vindt Van Bemmel. “Wij zetten goed werk op nummer één en laten het niet bij woorden maar gaan over tot actie” Met onder meer bovenstaande maatregelen realiseert D66 Almere een économische schaalsprong voor de stad. “Het economisch tij zit mee dus we moeten nu overgaan tot actie en bedrijven naar de stad halen. Dat is goed voor de werkgelegenheid, biedt kansen voor de aansluiting op het onderwijs, meer en betere stageplekken bijvoorbeeld én daardoor kunnen we veel meer geld steken in het groen”, zegt de politiek leider van D66 Almere, Martine van Bemmel.
Artikel geplaatst op: 19 maart 2018 - 10:14

Gerelateerd

Delen