Almeers danstalent in misterverkiezing

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
WATERWIJK – Daniël Kemp doet in juni mee aan de finale voor de Mister International Netherlands verkiezing. De 24-jarige Almeerder werd gekozen uit honderden aanmeldingen en hoort bij de 18 finalisten die kans maken op de titel ‘Mister International Netherlands’. Wie in juni de titel wint mag volgend jaar naar Azië voor de verkiezing ‘Mister International World’.
Daniël Kemp doet in juni mee aan de finale voor Mister International Netherlands. (Foto: Danique Fafianie)

De organisatie van de verkiezing benaderde Daniël via Facebook met de vraag of hij mee wilde doen. “Ik ben een danser en modellenwerk leek me leuk om te doen. En ik was erg nieuwsgierig naar hoe een dergelijke verkiezing gaat. Omdat ik nog twijfelde meldde een vriend mij stiekem aan.”
Daniël studeert in het dagelijks leven aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. “Hier studeer ik als danser, choreograaf en docent. Ik zie dansen echt als kunst. Het podium is het canvas en de dans zijn mijn penselen. Ik hoop ooit mijn eigen danscompany te starten en stukken te maken die in het theater komen die maatschappelijk geladen zijn.”
De actieve Almeerder zit niet graag stil. “Een dag per week werk ik bij de Eemhof als outdoor sportinstructeur. Voor mijn opleiding dans ik 20 à 30 uur per week. Dat houdt mijn lichaam in vorm, ook voor deze verkiezing. Daarnaast fitness ik nog twee keer per week met mijn vrienden. Ik ben geen fitnessmodel. Ik denk dat mijn natuurlijke uitstraling mijn kracht is in deze verkiezing. Verder zorg ik dat ik er verzorgd uitzie en leuke kleren draag.”
Daniël woont al zijn hele leven in Almere. Hij is erg trots op zijn stad. “Ik voel me prettig in Almere en ik houd van de mensen hier. Ik vind het leuk om hier uit te gaan op de Grote Markt, met mijn maten te poolen bij poolcentrum Filmwijk of koffie te drinken bij la Place. Toen Almere werd verkozen tot lelijkste stad was ik beste beledigd. Ik denk dat je in Almere moet wonen om de schoonheid van de stad te kunnen zien. Ik ben er trots op dat ik uit Almere kom en ik zet Almere graag op de kaart!”
Meer informatie: www.misterinternationalnetherlands.nl.
Artikel geplaatst op: 27 maart 2018 - 12:00

Gerelateerd

Delen