Blauwe zone rondom centrum uitgebreid

STAD CENTRUM – De blauwe zone rondom het centrum van Stad werd begin deze maand uitgebreid. Dit nadat uit onderzoek van het Parkeerbedrijf bleek dat in Stedenwijk en Filmwijk in een aantal straten forse parkeeroverlast was.
De blauwe zones in Stedenwijk en Filmwijk worden uitgebreid. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Het Parkeerbedrijf kreeg van bewoners uit verschillende woonwijken rondom het centrum van Stad klachten over parkeeroverlast en deed daarom onderzoek. Voor dit onderzoek is in de betreffende straten een enquête uitgezet waarbij alle bewoners konden aangeven of zij in hun straat parkeerdruk ondervinden. Daarnaast zijn er bewonersavonden georganiseerd en is de parkeerdruk op verschillende momenten van de dag gemeten. Uit het onderzoek is bleek dat in Stedenwijk en Filmwijk in een aantal straten forse parkeeroverlast bestaat en dat deze overlast door de bewoners ook zo wordt ervaren.
In de Filmwijk is de blauwe zone uitgebreid op de Cinemadreef, Hollywoodlaan en Marty Feldmanstraat. In Stedenwijk is de blauwe zone uitgebreid op de Dokkumlaan, Harlingensingel, Makkumstraat, Staverenstraat, Workumstraat, Lemmerstraat en Drachtenstraat.
Artikel geplaatst op: 05 april 2018 - 12:26

Gerelateerd

Delen