Nieuwe hondenkaart Almeerderhout van Staatsbosbeheer

HOUT – Er is sinds deze week een nieuwe hondenkaart beschikbaar voor de gebieden van Staatsbosbeheer in Almere. De kaart geeft weer waar honden los mogen lopen, aangelijnd moeten zijn of waar ze helemaal niet mogen komen.
De hondenkaart geeft weer waar honden los mogen lopen, aangelijnd moeten zijn of waar ze helemaal niet mogen komen. (Foto: aangeleverd)

In Almere zijn, volgens boswachter Rob Koetsier, veel hondeneigenaren die graag hun hond uitlaten in het bos. “Als Staatsbosbeheer zijn wij erg blij met het enthousiast gebruik van onze gebieden”, aldus Rob Koetsier. “Om echter iedere recreant optimaal te kunnen laten genieten van onze bossen, hebben wij een aantal spelregels afgesproken met elkaar. Om onze bezoekers nog beter van dienst te zijn en te informeren over wat de regels zijn waar honden mogen loslopen, aangelijnd moeten zijn of helemaal niet mogen komen heeft Staatsbosbeheer een nieuwe folder gemaakt met een overzichtskaart per gebied met de regels die voor honden gelden in dat gebied.”
De folder is te downloaden op www.staatsbosbeheer.nl/hondenalmere
De regels die in het gebied gelden, zijn ook te lezen op de borden die bij de ingang staan in het gebied.
Artikel geplaatst op: 26 april 2018 - 12:07

Gerelateerd

Delen