Almeers architectenbureau wint Prix Versailles 2018

ALMERE - Het Almeerse architectenbureau 70F architecture heeft de Prix Versailles 2018 gewonnen. Het bezoekerspaviljoen Hof van Duivenvoorde werd uitgekozen als beste project in de categorie restaurant ‘exterieur’ in Europa.
Het bezoekerspaviljoen Hof van Duivenvoorde vond de jury ‘een toonbeeld van moderne architectuur, maar past tegelijkertijd uitstekend bij het kasteel uit de 13e eeuw’. (Foto: aangeleverd)

De selectie werd op 26 april tijdens een grootse internationale presentatie bekendgemaakt in Algiers. Bas ten Brinke, architect en eigenaar van 70F architecture, was persoonlijk aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.
Hof van Duivenvoorde hoort bij Landgoed en Kasteel Duivenvoorde, een rijksmonument in Voorschoten. Stichting Duivenvoorde was de opdrachtgever en vroeg 70F architecture een gebouw te ontwerpen dat eruit zou zien als een schuur, maar dat tegelijkertijd transparant zou zijn en gasten een welkom gevoel zou geven. De Prix Versailles vond het gebouw ‘een toonbeeld van moderne architectuur, maar past tegelijkertijd uitstekend bij het kasteel dat dateert uit de 13e eeuw’.
Projecten voor de Prix Versailles kunnen niet genomineerd worden; de Prix Versailles organisatie en internationale jury selecteert de winnaars. Dinsdag 15 mei wordt in het UNESCO-hoofdkantoor in Parijs bekendgemaakt of het ontwerp ook het beste gebouw van de wereld is in deze categorie.
Artikel geplaatst op: 02 mei 2018 - 16:23

Gerelateerd

Delen