Bewoners hekelen gevaarlijke damwand in seniorenbuurt

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
MUZIEKWIJK – De damwand naast zijn huis is Paul Duivis een doorn in het oog. De wand, een lage afscheiding, naast zijn hoekhuis aan Scarlattistraat werd ooit geplaatst door de gemeente en is na al die jaren, volgens Duivis, behoorlijk kapot. “Het hout is rot met gevaarlijke splinters en de bouten steken eruit”, aldus Paul Duivis.
Het hout is rot met gevaarlijke splinters en er steken bouten uit de damwand naast het huis van Paul Duivis. (Foto: Fred Rotgans)

De situatie is, volgens Duivis, gevaarlijk. “Kinderen van de nabijgelegen basisschool lopen hier dagelijks langs. En in het weekend zijn er in onze seniorenbuurt veel kleinkinderen van buurtbewoners die hier spelen. Zij vinden het leuk om over de rand te lopen. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als een kind er met zijn been invalt. De wand is gemaakt van ACB hardhout. Als je daar een splinter van krijgt gaat het gelijk zweren. Daarbij steken de bouten eruit. Daar kunnen de kinderen zich lelijk aan bezeren."
Nalatigheid

Duivis meldde de situatie meerdere malen bij de gemeente. “Ik heb het bij de gemeente gemeld via Whatsapp en ook foto’s meegestuurd. De gemeente gaf toen aan dat het veilig gesteld was. Maar er was niks gebeurd en er was ook niemand langs geweest. Dit heb ik toen opnieuw laten weten aan de gemeente en ik heb opnieuw foto’s gestuurd. Daarna kwam er een auto van de gemeente. Die stond midden op de weg, maar de mannen stapten niet uit. Ik was die dag ziek, dus ik kon helaas niet naar buiten. De auto ging daarna weer weg. Opnieuw berichtte ik de gemeente dat het nog steeds niet was opgelost. Ik vind het nalatigheid van de gemeente.”
De damwand naast zijn woning is, volgens Duivis, nog de enige in de wijk. “Het loopt hier schuin af en de wand is ooit neergezet om te voorkomen dat er water in de woning loopt. Bij de woningen aan de overkant van de busbaan stonden deze wanden ook. Die zijn inmiddels vervangen voor beton.”
De gemeente laat weten op de hoogte te zijn van de situatie en de meldingen van Duivis. “Het onveilige deel is verwijderd”, aldus woordvoerder Jeroen Oosterheert. “Er wordt spoedig een klein deel van de damwand verwijderd. De overige delen zullen in het groot onderhoud meegenomen gaan worden. We kunnen echter nog niet precies aangeven wanneer we dat gaan uitvoeren.”
Artikel geplaatst op: 15 mei 2018 - 12:00

Gerelateerd

Delen