Volledig zelf online afsluiten hypotheek niet populair onder starters

ALMERE – Jonge huizenkopers (20-35 jaar) behouden graag zelf de regie over hun eerste hypotheek en oriënteren zich eerst uitgebreid online naar alle mogelijkheden. Vervolgens kiezen zij toch vaak voor advies en persoonlijke begeleiding bij het afsluiten van hun hypotheek.
Persoonlijk contact geldt voor starters als één van de belangrijkste factoren, het merendeel van de starters is bereid meer te betalen voor begeleiding en service. Dit blijkt uit onderzoek van De Hypotheker, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau MWM2, onder ruim 500 starters tussen de 20 en 35 jaar die van plan zijn binnen één jaar een huis te kopen.
Maar liefst 92 procent van de jonge huizenkopers zegt zelf ‘in control’ te willen zijn bij het zoeken naar de beste hypotheek. Ruim twee op de drie jongeren gaat dan ook eerst zelf online op zoek naar de hypotheek die past bij hun situatie en vergelijkt de looptijden en rentevoorwaarden. Dit geeft starters het gevoel beter beslagen ten ijs te komen als zij klaar zijn voor de volgende stap: het afsluiten van een hypotheek. Zo geeft maar liefst 86 procent aan persoonlijk advies en begeleiding erg belangrijk te vinden bij het afsluiten van een hypotheek, waarvan ruim twee derde een voorkeur heeft voor een adviesgesprek op een vestiging. Ruim zeven op de tien starters zijn bereid meer te betalen voor begeleiding, dan het hypotheekproces geheel zelfstandig te doorlopen. Hierbij geeft 65 procent de voorkeur aan één loket waar zij met al hun vragen terecht kunnen. Starters zijn onervaren en veelal onzeker over zo’n grote financiële verbintenis. Uit onderzoek komt naar voren dat ruim twee derde veel bevestiging nodig heeft, zowel van de financieel adviseur als van familie en vrienden.
Artikel geplaatst op: 15 mei 2018 - 11:40

Gerelateerd

Delen