Expats ontdekken Almere

ALMERE - Expats, die veelal werkzaam zijn in Amsterdam en omgeving, beginnen Almere steeds vaker te ontdekken. Zij vinden de stad aangenaam en veilig. Daarom ontstaat bij hen steeds meer de behoefte om in Almere te komen wonen.

Henk Jansen in gesprek met mogelijk nieuwe inwoners van Almere. (Foto: aangeleverd)


Expat Mortgages, een hypotheekadvieskantoor met 35 werknemers speciaal voor expats met haar oorsprong in Amsterdam, heeft Almere aangewezen als één van de kansrijke groeigebieden.
Naast Den Haag, Haarlem/Hoofddorp, Utrecht en Eindhoven is er in 2018 een adviseur aangesteld speciaal voor het werkgebied Almere. Expat Mortgages kenmerkt zich door volledige communicatie in het Engels. Hypotheekoffertes worden vertaald, rapporten en berekeningen worden in het Engels gemaakt en alle klanten worden geassisteerd naar de notaris. In Almere is dat vaak PVM of Heldoorn Eggels.

Drukker


Goed opgeleide internationale werknemers, vaak met een goede baan bij een grote werkgever, spenderen een groot deel van hun financiën en hun vrije tijd in de lokale omgeving. Winkels verkopen meer spullen, cafés en restaurants zitten voller en sport en cultuur worden drukker bezocht. Tevens biedt het de oorspronkelijke lokale bewoner de kans om kennis te maken met de prachtige culturen uit bijvoorbeeld Azië, Latijns-Amerika of Australië.
Expat Mortgages zoekt altijd de samenwerking met lokale partijen. Makelaars, notarissen, tolken, taxateurs, bouwkundigen en woninginrichters die bereid zijn in het Engels met klanten te communiceren kunnen rekenen op een profijtelijke samenwerking met Expat Mortgages. Ook heeft Expat Mortgages een sponsor overeenkomst gesloten met de Almeerse internationale vereniging International Almere (www.internationalalmere.com).

Uitdaging


“Omdat Expats de Nederlandse taal vaak niet of nauwelijks beheersen doen wij alles in het Engels”, zegt Henk Jansen van Mortgages. “Dat betekent overigens niet dat expats geen Nederlands spreken, veel van onze klanten volgen een Nederlandse taal- en of cultuurcursus, maar bij belangrijke documenten als contracten en offertes is het prettig om dit in het Engels te doen.
Hier ligt misschien de uitdaging voor de lokale ondernemer in Almere. Als je bereid bent om je aan te passen aan deze nieuwe klanten dan biedt dit je waarschijnlijk vele mooie kansen.” Meer informatie www.expatmortgages.nl

Artikel geplaatst op: 22 mei 2018 - 14:37

Gerelateerd

Delen