Flatbewoners vrezen voor overlast van camping op Schateiland

Door Persbureau Cerberus
ALMERE - Bewoners van drie appartementengebouwen aan de Noorderplassenweg willen met een rechtszaak bij de Raad van State de verhuizing tegenhouden van stadscamping Waterhout naar Schateiland. “Deze mensen zijn daar niet voor niets gaan wonen”, zei hun advocate A. Kwint dinsdag 15 maart bij de Raad van State.

Camping Waterhout moet verhuizen vanwege de Floriade. De Almeerse gemeenteraad maakte een bestemmingsplan om de camping te kunnen laten verhuizen. Dat schoot de omwonenden in het verkeerde keelgat. Omdat de Raad van State hun rechtszaak tegen het bestemmingsplan pas later dit jaar behandelt, dienden ze een schorsingsverzoek in. Ze willen in hun achtertuin geen beachclub met een hoop herrie.
“Dat mag ook niet volgens het bestemmingsplan”, zei schorsingsrechter L. Michiels. “Er mogen daar geen geluidboxen staan met harde muziek.” Volgens de rechter sluit het bestemmingsplan aan bij de lage geluidsnorm die geldt voor landelijk gebied. Mocht Waterhout zich daar niet aan houden, dan is dat een kwestie van handhaving door de gemeente.
Maar de omwonenden hebben meer zorgen dan alleen over schreeuwende campinggasten en muziek. Zo komt er geen vervanging voor de recreanten die nu op Schateiland vertoeven. “Er zijn ook veel mensen die daar hun hond uitlaten”, zei Kwint. Die moeten straks ergens anders heen. Verder vrezen de appartementenbewoners voor meer verkeer in hun woonomgeving.
Volgens de gemeente Almere en Camping Waterhout zal het in de praktijk allemaal meevallen. De geluidsnorm van veertig decibel past bij het landelijke gebied. Het verkeer gaat van 600 naar 1.200 motorvoertuigen per etmaal. Dat kunnen de wegen daar makkelijk hebben, stelt de gemeente.
Naar verwachting doet de Raad van State over twee weken uitspraak.
Artikel geplaatst op: 16 mei 2018 - 11:50

Gerelateerd

Delen