Het Laar, wonen op een open plek in het polderbos

NOBELHORST - Het Laar is het nieuwste buurtje in het dorp Nobelhorst en staat voor wonen op een open plek in het polderbos. Langs de Vinkweg komen stoere hekken en een karrenspoor met gebakken klinkers en gras. Deze elementen markeren de entree naar dit nieuwste buurtje.
In het Laar komen 12 zelfbouwkavels voor vrijstaande huizen en zes projectmatige twee-onder-een-kaphuizen. (Foto: aangeleverd)

De open plek is een glooiend binnenterrein dat aangelegd wordt met zwerfkeien, gras en bomen. Rond de open plek staan de huizen. De directe omgeving van het polderbos geeft het gevoel van vrij buitenleven, met het dorpshart van Nobelhorst om de hoek. Er komen 12 zelfbouwkavels voor vrijstaande huizen en zes projectmatige twee-onder-een-kaphuizen. De kaveloppervlaktes lopen uiteen van 237 tot circa 850 m². De helft van de achtertuinen ligt aan het oude polderbos, slechts gescheiden door een sloot en een houten hekwerk. Het andere deel van de huizen grenst aan de houtwal met nieuw polderbos. In Het Laar worden zelfbouwers uitgedaagd om het zelfbouwhuis aan te laten sluiten bij de groene omgeving, van binnen en van buiten. De natuurlijke thema’s en bouwregels komen per kavel terug in het kavelpaspoort. De verkoop van de zelfbouwkavels en de projectmatige huizen start in juni. Kijk voor meer informatie op www.nobelhorst.nl of www.ikbouwmijnhuisalmere.nl/kavelsinhetlaar
Nobelhorst

Nobelhorst is een dorp met verschillende buurtjes. Elk buurtje vertelt een verhaal over hoe het vroeger geweest had kunnen zijn. Al deze verhalen geven het nieuwe dorp identiteit. Hierdoor is Nobelhorst met geen enkele andere nieuwe buurt in Nederland te vergelijken.
Artikel geplaatst op: 22 mei 2018 - 07:00

Gerelateerd

Delen