Sociale huurwoningen in voormalig kantoorpand opgeleverd

STAD CENTRUM - De 23-jarige Daniel Dovlatyarian mag zich de eerste officiële huurder noemen van appartementengebouw De Zoetelaar in Almere Stad. Daniel kreeg vorige week van regiodirecteur Eddo Rats van woningcorporatie de Alliantie de sleutel van zijn gloednieuwe woning.
Daniel Dovlatyarian kreeg vorige week van regiodirecteur Eddo Rats van woningcorporatie de Alliantie de sleutel van zijn gloednieuwe woning in het voormalige kantoorpand in de Zoetelaarpassage. (Foto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)

Nog geen anderhalf jaar geleden startten De Vries Ontwikkeling en de Alliantie met een heuse metamorfose boven de Zoetelaarpassage. Zo’n 10.000 vierkante meter leegstaande kantoorruimte werd omgebouwd naar 94 eigentijdse appartementen. Daniel, die nu nog bij zijn ouders woont, is een van de gelukkigen: “Ik ben heel blij met mijn nieuwe huis en kijk er naar uit om op mijzelf te wonen.”
Het is voor starters niet gemakkelijk om een woning te vinden in Almere. Daniel stond twee jaar ingeschreven op Woningnet. “Ik heb echt geluk gehad. Bijna al mijn vrienden willen het huis uit, maar kunnen geen woning vinden. Almere wordt steeds meer een studentenstad en er zijn niet genoeg woningen. Het is dus goed dat de Alliantie voor jongeren bouwt, zoals hier en op het Odeonpark.” In De Zoetelaar komen naast starters ook ouderen en statushouders te wonen. De Alliantie wil zoveel mogelijk mensen een kans bieden op een betaalbare woning en koos daarom voor een mix van bewoners.
De Alliantie bouwt in vijf jaar tijd zo’n duizend sociale huurwoningen in Almere. “Dat is hard nodig, want er zijn lange wachtlijsten”, licht Eddo Rats van de Alliantie toe. “We bouwen nieuwe woningen, bijvoorbeeld in Haven, Poort en Stad, en zoeken daarnaast naar bestaande locaties om te transformeren. De Zoetelaar is daar een mooi voorbeeld van. Het is zonde om kantoren leeg te laten staan, dus toen De Vries Ontwikkeling met het plan kwam om dit gebouw een tweede leven te geven, hebben we natuurlijk meteen 'ja' gezegd.”
Artikel geplaatst op: 24 mei 2018 - 12:15

Gerelateerd

Delen