Koffieochtend moet wijkbewoners bij elkaar brengen

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
NOORDERPLASSEN-WEST – Woensdagochtend 8.30 uur. Een aantal senioren, twee nieuwe wijkbewoners en ouders die hun kind net op school hebben afgezet, druppelen binnen bij restaurant De Kapitein aan de Boelijn in Noorderplassen-West. Hier kunnen ze koffie of thee drinken en kennismaken of bijpraten met andere wijkbewoners. Wijkbewoner Rita Hirasingh startte dit initiatief vorig jaar om ‘bewoners bij elkaar te brengen’.
Bewoners van Noorderplassen-West met elkaar in gesprek tijdens de koffieochtend die elke woensdagochtend wordt georganiseerd in De Kapitein. Rita Hirasingh tweede van links, Debby van Haastrecht derde van rechts, Miriam Perry tweede van links staand. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

Rita Hirasingh organiseert de koffieochtenden met wijkbewoners Debby van Haastrecht en Miriam Perry. “Het is ontstaan omdat we een buurthuis missen voor activiteiten en als ontmoetingsplek in de wijk”, aldus Rita. De actieve wijkbewoner startte een soortgelijk initiatief eerder in Eilandenbuurt. “Dat loopt nu, na zes jaar, nog steeds. Dus toen leden van het wijkteam een keer op het schoolplein vroegen om ideeën voor activiteiten in de wijk, kwam ik met het idee voor de koffieochtenden.”
Bij gebrek aan ruimte werden de ochtenden het eerste jaar gehouden in de tussenruimte van de twee basisscholen. Sinds vorige week stelde de Kapitein ruimte ter beschikking voor buurtactiviteiten. Daar zijn de organisatoren erg blij mee. “Toen we het op school hielden kwamen er alleen maar ouders van school. Hier in de Kapitein komen nu ook andere wijkbewoners. Het is hier een stuk gezelliger en we kunnen ook lekker buiten zitten.” Rita benadrukt dat de ochtenden bedoeld zijn voor alle wijkbewoners. “We willen mensen in de wijk bij elkaar brengen. Er wonen hier veel mensen die werken, maar er zijn ook veel alleenstaande moeders en ouderen in de wijk die behoefte hebben aan gezelschap.”
Tijdens het koffie-uurtje wordt, volgens Rita, van alles besproken. “Bewoners gaan actief met elkaar in gesprek. Dat kan een gezellig praatje zijn, maar ook over dingen die in de wijk spelen, de status van de komst van het strandje of de speeltuin, maar ook activiteiten zoals de Rommelroute. Bewoners kunnen hier ook hun ideeën delen voor activiteiten in de wijk. Zo willen we op de woensdagmiddag een knutselclub starten, een klaverjas- en bridgeclubje en een bingoavond en kinderdisco organiseren. De Schoor ondersteunt ons hierbij.

IN KADER
In Restaurant De Kapitein, aan de Boelijn 70, vinden sinds mei elke woensdagochtend activiteiten plaats voor bewoners van de wijk.
Zo is er elke woensdagochtend van 8.30 tot 9.30 uur koffieochtend.
Wandelclub 5.000 stappen start haar wandeling elke woensdag om 9.15 uur vanaf de Vomar. Van 10.15 tot 11.15 uur drinken de wandelaars koffie bij De Kapitein. De groep wordt geleid door Tanya Egerts. Wijkbewoners kunnen zich aanmelden via: www.5000stappen.nl.
Het Baby-Peuter café start vanaf 13 juni en wordt iedere tweede en vierder woensdag van de maand gehouden van 11.00 tot 12.00 uur. Dit café is speciaal voor ouders/verzorgers met kinderen tot 4 jaar. Iemand van Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is roulerend aanwezig.
Er is nog ruimte voor nieuwe activiteiten. Kristel van der Bijl van de Schoor bekijkt samen met de eigenaar van De Kapitein naar de mogelijkheid tot het organiseren van wateractiviteiten. Bewoners die hierover ideeën hebben kunnen zich melden via: vanderbijl@deschoor.nl of 0658719478.
Artikel geplaatst op: 29 mei 2018 - 12:00

Gerelateerd

Delen