Leven met en voor elkaar in Poort

EUROPAKWARTIER - Leven met elkaar en voor elkaar, dat is het motto van het grote buurtfeest Festival Poort Sociaal dat een aantal maatschappelijke instellingen samen met het wijkteam en buurt-ondernemers organiseren op zaterdag 16 juni aan de Europalaan en de Nederlandstraat in Almere Poort.
Zaterdag 16 juni is er weer een gezellige braderie tijdens Festival Poort Sociaal. (Foto: Fred Rotgans)

Voorafgaand aan het evenement is er een openluchtbrunch voor (nieuwe) bewoners in Almere Poort vanaf 10.30 uur. De informatiemarkt en braderie begint 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Er is sport en spel voor de jongeren op de kidsground. Voor de kleintjes is er schminken en zijn er springkussens. Tegelijkertijd begint ook het podiumprogramma met optredens van dansgroepen, zoals Amy’s dansstudio en United Dans Almere. De band Soullution, het Talentenpalet en diverse plaatselijke artiesten maken de programmering compleet. Ook kunnen bezoekers zelf zien in het werk- en leercentrum De Plint wat mensen met een beperking nog allemaal wel kunnen.
Initiatiefnemers voor het festival zijn de Stichting WoonMere en InteraktContour, beide gebruikers van het gebouw aan de Europalaan/Nederlandstraat. Daar wonen en werken buurtgenoten met een lichamelijke of meervoudige beperking. De bewoners willen graag laten zien wat hun mogelijkheden zijn en in contact komen met buurtbewoners. Ook dit jaar participeren de winkeliersverenigingen met meer dan zestig kramen.
Meer informatie: www.poortsociaal.nl.
Artikel geplaatst op: 12 juni 2018 - 10:42

Gerelateerd

Delen