Groot onderhoud woningen Hofmark gestart

DE MARKEN – De huurwoningen aan de Hofmark krijgen een flinke opknapbeurt. Woningstichting GoedeStede startte vorige week officieel met het groot onderhoud aan de woningen.

Op het grote bouwbord aan het begin van de wijk wordt de start van het project aangekondigd. (Foto: aangeleverd)


De woningen in de Hofmark staan er inmiddels zo’n veertig jaar en dan is het tijd voor een grotere onderhoudsbeurt. “Van buiten zal er niet veel veranderen aan de woningen”, aldus Niels Degenhardt, projectleider onderhoud bij GoedeStede. “De bewoners krijgen weliswaar een nieuwe voordeur, maar binnen gaan we flink aan de slag. De keuken, badkamer en het toilet worden volledig vernieuwd. Ook de mechanische ventilatie wordt aangepast en het aanwezige asbest wordt gesaneerd.”
De eerste bewoners zijn inmiddels door GoedeStede en onderhouds- en afbouwbedrijf Hemink Groep geïnformeerd over de aanpak. “Sommige werkzaamheden geven nu eenmaal overlast, daar zijn we heel eerlijk over. In die periode kunnen bewoners gebruik maken van de douche- en rustwoningen in de wijk.” Het onderhoud aan de 171 huurwoningen is volgens planning in april 2019 volledig afgerond.

Artikel geplaatst op: 26 juni 2018 - 13:03

Gerelateerd

Delen