600 nieuwe zorgwoningen door samenwerking

ALMERE – Door een samenwerkingsverband tussen Zorggroep Almere, Syntrus Achmea en Fame Planontwikkeling worden de komende jaren in Almere zeshonderd nieuwe zorgwoningen gebouwd.
Henk Vonk (Fame), Nicole Maarsen (Syntrus Achmea), Lidy Hartemink (Zorggroep Almere) en Steven Han (Zorggroep Almere). (Foto: aangeleverd)

Almere kent de komende jaren een sterke groei van ouderen. In sommige wijken verdubbelt het aantal 70-plussers zelfs. Omdat ouderen tegenwoordig langer thuis blijven wonen, ontstaat een behoefte aan woningen voor ouderen met een intensieve zorgvraag. In het gemeentelijke programma (G)oud in Almere heeft de gemeente aangeven dat ouderen prettig en gezond oud kunnen worden in de stad en dat nieuwe initiatieven op het gebied van wonen en zorg worden aangemoedigd. De Zorggroep Almere zegt bij haar cliënten ook steeds meer behoefte te bemerken aan geschikte huurwoningen waar zorg altijd in de buurt is. Deze behoefte geldt met name voor huurwoningen tussen de 650 en 950 euro per maand. Om dat te realiseren is de Zorggroep daarom een samenwerking aangegaan met Fame en Syntrus Achmea.
Wijkgericht

Het idee is om de realisatie van zorgwoningen kleinschalig en wijkgericht te doen, zodat mensen in hun eigen buurt kunnen blijven wonen als er een (intensieve) zorg- of ondersteuningsvraag komt. Het doel is om de komende vijf jaar tussen de tien en vijftien nieuwe woonlocaties op diverse plekken in Almere te realiseren.
Wethouder Aldrik Dijkstra is blij met het initiatief: “Ouderen lopen in het dagelijks leven soms tegen grote of kleine problemen aan, die ze zelf niet op kunnen lossen. Zoals psychische problemen of gevoelens van eenzaamheid. De oplossing is vaak heel eenvoudig. Een boodschapje doen, iemand naar de dokter brengen, samen een wandeling maken, een kopje koffie drinken en thuis de benodigde zorg kunnen ontvangen. Het blijken waardevolle oplossingen, die ouderen in staat stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Het plan van de initiatiefnemers maakt deze aanpak mogelijk en sluit helemaal aan op het gemeentelijk programma.“
Artikel geplaatst op: 24 juni 2018 - 11:23

Gerelateerd

Delen