Veel vossen gespot bij tuinonderzoek

ALMERE - Met het project ‘Klik, wat loopt daar door de tuin?’ is afgelopen voorjaar onderzocht welke wilde dieren vooral ’s nachts in de tuinen in Almere rondscharrelen. Inmiddels zijn de laatste camera’s opgehaald en de filmpjes bekeken. Zoals verwacht kwamen er regelmatig vossen in beeld, maar ook andere ‘spannende’ soorten.
In 30 tot 35 procent van de tuinen kwamen vossen op camerabeelden voor. (Foto: aangeleverd)

Bij het project kregen zestig Almeerders een week lang een camera in de tuin. Het apparaat reageert op beweging en maakt vervolgens een filmopname van 30 seconden. In de periode van maart tot juni werd de activiteit in de tuin gemeten.
Vossen komen opvallend vaak voor in tuinen in Almere, zo bleek uit het onderzoek. In 30 tot 35 procent van de tuinen kwamen zij op camerabeelden voor. Naast de gebruikelijke bezoekers van tuinen, zoals egels, had Arda van der Lee van Landschapsbeheer minder van 'spannende soorten' zoals ree en steenmarter verwacht. "We hadden wel gedacht dat ze er zouden zijn, maar het aantal van deze soorten verbaast ook ons. De beelden van een rondscharrelende houtsnip waren ook verrassend.”
Het onderzoek werd uitgevoerd door de gemeente, in samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland en stagiaires van Aeres MBO Almere.
Artikel geplaatst op: 03 juli 2018 - 12:26

Gerelateerd

Delen