Katten aaien en koffie drinken

STAD CENTRUM – De deuren van The Coffee Cat; het eerste kattencafé van Almere. In dit lunchcafé zijn geopend. Klanten kunnen terecht voor een lekkere lunch en een kopje koffie of thee, maar ook om de 9 katten die er gaan wonen te aaien of te aanschouwen.
Monique en enkele van de kattenbewoners in het café. (Foto: Yana’s photography)


Het aaien van katten en het kijken naar hun gedrag heeft een rustgevend effect. Dat is wetenschappelijk onderzocht maar dat ervoer Monique Lustig, eigenaresse van The Coffee Cat, zelf ook toen ze een keer een kattencafé bezocht. Als groot kattenliefhebber leek het haar geweldig zelf ook zo’n café in Almere te beginnen. Met een crowdfundingcampagne kreeg ze genoeg startkapitaal bij elkaar, en ze vond een pand in de Brouwerstraat in Almere Centrum. Op Facebook ontmoette z
Op het menu staan straks onder andere verse broodjes, salades en high tea. “Lekker lunchen staat voorop”, vindt Monique. Maar in het aanbod katten wil ze haar klanten ook iets bijzonders bieden. “Het is natuurlijk het leukst als mensen hier verschillende soorten katten kunnen ontmoeten. Ik selecteer de mogelijke Coffee Cat bewoners daar ook op. Er komen bijvoorbeeld twee hele lieve, bijzondere Maine Coons in het café wonen. Dat zijn de grootste gedomesticeerde katten die er zijn”.
The Coffee Cat is 14 juli aan de Brouwerstraat 36 geopend.
Artikel geplaatst op: 06 juli 2018 - 13:14

Gerelateerd

Delen