Haddock ziet bezwaren in aangepast bestemmingsplan

Door Robert Mienstra
HAVEN – Jachthaven Haddock kan zich niet vinden in een aantal aanpassingen die de gemeente voorstelt om het bestemmingsplan rond de jachthaven zo in te richten zoals de Raad van State de gemeente heeft opgelegd.
Haddock: De aangedragen oplossingen in bestemmingsplan door de gemeente zijn niet werkbaar. (Foto: aangeleverd)

In haar uitspraak van 9 mei 2018 oordeelde de Raad van State dat de gemeente inzichtelijk moet maken dat de – als gevolg van het voorliggende bestemmingsplan – vereiste herinrichting van de jachthaven, waarbinnen alle activiteiten van Haddock die nu binnen en buiten de gronden met de bestemming “Floriade-Jachthaven” plaatsvinden, kunnen worden voortgezet binnen het gebied met die bestemming.
Geen werkbare oplossing

Haddock vindt dat niet al haar activiteiten in het vernieuwde bestemmingsplan zijn ingepast en dat vooralsnog geen sprake is van een uitvoerbare en werkbare oplossing voor een rendabele bedrijfsvoering. Bovendien vindt Haddock dat de gemeente veel te lang heeft gewacht met het bespreekbaar maken van de wijzigingen. De gemeente stelt een gestapelde botenopslag voor. Het verweer van Haddock is dat zo’n oplossing absoluut niet werkbaar is op haar locatie. Ook stelt Haddock dat er in de nieuwe plannen veel te weinig parkeerruimte overblijft. Daarom wil Haddock dat er meer grond door de gemeente beschikbaar wordt gesteld.
Reces

De Raad van State heeft de gemeente tot 26 september in de gelegenheid gesteld met een betere motivatie voor het aangepaste bestemmingsplan te komen. Haddock vindt dat zij te weinig tijd heeft gekregen om de oplossingen van de gemeente te onderzoeken en stelt voor de gesprekken over het aangepaste bestemmingsplan over het zomerreces te tillen. Dit reces duurt tot 2 september.
Artikel geplaatst op: 16 juli 2018 - 13:36

Gerelateerd

Delen