Veel afgestudeerden MBO College hebben al een baan
Studenten MBO College Almere krijgen diploma met lof én studiebeurs

ALMERE - Ruim 900 studenten van MBO College Almere en MBO College Poort ontvingen vorige week hun mbo-diploma. Een paar studenten kregen hun diploma zelfs met de vermelding ‘cum laude’. Dat betekent dat ze de theorie uitstekend beheersen, de praktijkexamens goed hebben afgelegd én dat hun stagebedrijf bijzonder tevreden is. Een groot deel van de studenten studeert verder aan ROC van Flevoland of stroomt door naar een hbo-opleiding. Veel studenten gaan op zoek naar een baan. Of hebben zelfs al een baan.
Vijf van de acht studenten met cum laude. (Foto: aangeleverd)

Van de bijna 70 afgestudeerde mbo-verpleegkundigen heeft het merendeel namelijk al een baan voordat de studenten hun diploma kregen. Zoals Floortje. Zij gaat op de afdeling Cardiothoracale Chirurgie van het Onze Lieve Vrouwengasthuis in Amsterdam werken. “Er zijn veel mensen in de zorg nodig en dat merk je. Ik heb na mijn sollicitatie meerdere aanbiedingen gekregen.” De baan is voor haar een droom die uitkomt. Floortje: “Werken met mensen is het leukste wat er is. Als verpleegkundige krijg je enorm veel verantwoordelijkheid en met de opleiding kun je heel veel kanten op.”
Studiebeurs

Ook bij de Technische opleidingen kregen veel studenten hun diploma en ook zij kunnen naar verwachting zo het bedrijfsleven in. Fabian had veel plezier in zijn opleiding en werkte heel gedisciplineerd. Hij slaagt dan ook cum laude (oftewel: met lof) omdat zijn eindcijfers gemiddeld hoger dan een 8,0 zijn. Uitzonderlijk. En toch: er zijn zelfs acht studenten die cum laude zijn geslaagd bij verschillende opleidingen van MBO College Almere (6 bij Techniek, 1 bij ICT en 1 bij Zorg). De studenten kregen naast hun diploma een studiebeurs ter waarde van 250 euro.
Een baan via de stage

De omstandigheden waaronder de studenten studeren zijn niet altijd optimaal. Ryanne (20) had problemen thuis en wilde zelfs stoppen met haar studie. Ze kon gelukkig starten met een begeleid wonen traject. School bood hulp via het Loopbaan Expertise Centrum (LEC) en haar studiecoach stimuleerde haar door te gaan. Ryanne werkte vervolgens hard om haar opleiding Pedagogisch medewerker af te maken en het is haar gelukt. Trots vertelt ze: “Ik heb inmiddels een baan aangeboden gekregen via mijn stage. Ik hoop dat ik met mijn werk een positieve invloed heb op de kinderen en dat ze, als ze wat groter zijn, nog steeds terugdenken aan de leuke dingen die we gedaan hebben.”
Beter worden in wat je doet

De 20-jarige Frits kreeg zijn mbo-diploma Applicatieontwikkeling. Hij programmeert al vanaf zijn 14e dus toen hij startte met deze mbo-4 opleiding dacht hij dat hij wel wat zou kunnen versnellen. De opleiding duurt bijna 3 jaar maar omdat Frits de mogelijkheid kreeg veel examens te vervroegen, lukte het hem in één jaar zijn opleiding af te ronden. “Programmeren is net puzzelen. Er is altijd wel iets nieuws te leren en het is heel leuk om te zien wat je uiteindelijk hebt gemaakt.”, licht Frits zijn enthousiasme toe. “De docenten zijn heel flexibel en bieden je verschillende mogelijkheden om nog beter te worden in wat je al doet.” Frits deed tijdens zijn opleiding ook nog mee aan een Google Scholarship. Ook sneller dan de gemiddelde deelnemer. In september start hij bij Windesheim Flevoland met een ICT-opleiding.
Twee diploma’s

“Een mbo-opleiding is niet makkelijk maar als je bereid bent hard te werken, is er veel mogelijk.”, vertelt Marjan van Duist, opleidingsmanager bij het nieuwe MBO College Poort in Almere Poort. “Eén van onze studenten, Yasmina, deed twee opleidingen: Juridisch Administratief en Financieel Administratief Medewerker. Ze heeft een vaste baan aangeboden gekregen via haar huidige stageplek. Yasmina was ook nog eens actief tijdens open dagen en in het studentenpanel. Ik ben heel trots op haar.”, zegt Marjan. Om daar vervolgens snel lachend aan toe te voegen: “Maar dat ben ik eigenlijk op al onze studenten!”
Artikel geplaatst op: 17 juli 2018 - 09:53

Gerelateerd

Delen