Toeristen: ‘Duin? Dit is wonderbaarlijk’

Door Robert Mienstra
DUIN – Een groepje Engelse vakantiefietsers verdwaalt in Duin in Poort. Aan de toevallig aanwezige journalist vragen ze de weg naar Amsterdam. Dan stappen de vakantiegangers af en beginnen een praatje.

“Zeven jaar geleden waren we hier ook. Toen stond er hier helemaal niks. Het is geweldig wat hier gebouwd wordt op die duinen. Het enige dat ontbreekt is de geur van de zee”, zeggen ze. “En dat we hier met duinen toch onder de zeespiegel zitten, dat is helemaal wonderlijk.” Dan stappen de fietsers op richting de Hollandse Brug.
Duin is bijzonder. Op de duinen worden de komende jaren nog een paar honderd eengezinswoningen gebouwd. In korte rijtjes van twee tot zes woningen, altijd meebewegend met de hoogtelijnen van het duin en langs slingerende straten, zullen de woningen worden gebouwd waar bij elke woning aan het duin grenst..
De huizen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en met kleurstellingen die passen bij het duinlandschap. Duin omvat straks ongeveer 3000 woningen die midden in een landschap van duinen, strand en bos komen te staan. Ontwikkelaar Amvest is in 2013 met de bouw gestart van de eerste woningen in de duinen.
Op zaterdag 1 september is er tussen 10:00 en 14:00 aan Duinstraat 27 & 31 Open Huis in Duin. (Foto’s: Almere DEZE WEEK)
Artikel geplaatst op: 07 augustus 2018 - 14:11

Gerelateerd

Delen