Speciaal gegraveerde steen gelegd door toekomstige bewoners

BUITEN - Op de bouwlocatie van het project 41 appartementen AanMere in Buiten legden wethouder Loes Ypma en enkele toekomstige bewoners afgelopen donderdag gezamenlijk een speciaal gegraveerde eerste steen.
Toekomstige bewoners legden een speciaal gegraveerde eerste steen. (Foto: aangeleverd)

De appartementen zijn bestemd voor volwassenen met een ASS indicatie (Autistisme Spectrum Stoornis). Stichting BWA heeft zich ingezet om dit appartementencomplex speciaal voor de doelgroep te realiseren. Het doel van BWA is om (jong)volwassenen met een ASS-diagnose en een normale begaafdheid de mogelijkheid te bieden om met een beetje hulp zelfstandig, als reguliere huurder, te kunnen wonen in een woning en voor zo lang als ze zelf willen. Een eigen voordeur en een eigen brievenbus is de droom voor veel van de bewoners, die vaak al een jarenlange zoektocht naar geschikte woonruimte achter de rug hebben.
Met het leggen van de eerste steen vierden woningstichting GoedeStede, TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep en de stichting BWA (Begeleid Wonen Autisme) een bijzondere mijlpaal.
Van de 41 oorspronkelijke appartementen worden er 39 verhuurd aan bewoners. Twee appartementen worden samengevoegd tot een gemeenschappelijke ruimte. In juni van dit jaar werd de eerste paal geslagen en voor de zomervakantie van 2019 kunnen de bewoners hun intrek nemen in hun eigen appartement.
Artikel geplaatst op: 22 oktober 2018 - 10:30

Gerelateerd

Delen