Oud schoolgebouw omgebouwd tot appartementen

LITERATUURWIJK – In een leegstaand schoolgebouw aan de Poëziestraat realiseert InteraktContour samen met woningcorporatie de Alliantie twaalf nieuwe appartementen. De woningen zijn voor mensen die door hersenletsel - na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersenoperatie - zorg en ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven wonen.
De woningen zijn voor mensen die door hersenletsel - na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersenoperatie - zorg en ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven wonen. (Foto: aangeleverd)

De begane grond van de nieuwe woonlocatie wordt verbouwd tot twaalf moderne appartementen, een gezamenlijke woonkeuken met een gemeenschappelijke tuin. Mensen met hersenletsel wonen hier zelfstandig en kunnen 24 uur per dag een beroep doen op zorgprofessionals.
Het aantal mensen dat kampt met ernstige gevolgen van hersenletsel neemt jaarlijks toe, ook in Almere. Daardoor ontstaat meer behoefte aan wonen met zorg op maat. “We zijn blij dat we samen met woningcorporatie de Alliantie meer mensen die mogelijkheid kunnen bieden”, aldus Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour.
De Alliantie is op haar beurt blij dat zij een nieuwe bestemming kan geven aan de vrijgekomen schoollokalen. “We geven gebouwen graag een tweede leven, want het is zonde om ze leeg te laten staan”, licht regiodirecteur Eddo Rats van de Alliantie toe. “Met de omzetting naar woningen kunnen we nieuwe betaalbare huizen aanbieden en bijdragen aan de zelfstandigheid van mensen. Het is voor ons daarom een bijzonder project om aan mee te werken.”
De verbouwing is 15 oktober gestart en is volgens de huidige planning in mei klaar.
Artikel geplaatst op: 30 oktober 2018 - 04:00

Gerelateerd

Delen