Duurzame huiseigenaren openen de deuren

ALMERE – Duurzame huiseigenaren openen op zaterdag 3 en 10 november de deuren tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route. Gastvrije huiseigenaren stellen hun huis open voor mensen die zich willen oriënteren op het verduurzamen of zelfs aardgasvrij maken van hun woning, VvE (Vereniging van Eigenaren) of wijk. Ook Almeerders stellen dit jaar hun woning open.
Gastvrije huiseigenaren stellen hun huis open voor mensen die zich willen oriënteren op het verduurzamen van hun woning. (Foto: aangeleverd)

De Duurzame Huizen Route is uitgegroeid tot een platform voor mensen die op zoek zijn naar informatie over duurzaam wonen en van mensen die ervaringen delen. “We merken dat deze manier van oriënteren aanspreekt en dat het mensen helpt om tot actie over te gaan”, vertelt Eva Petra Simon van de Duurzame Huizen Route.
Veel mensen geven aan dat het lastig is om de juiste informatie te vinden om tot een besluit te komen. Vraagstukken als: Wel die panelen aanschaffen of toch eerst het dak isoleren? Hoe doe je dat financieel? Hoeveel geluid maakt een warmtepomp en is daar mee te leven? “Van mensen die een woning bezocht hebben, horen we terug dat door een bezoek aan een woning in combinatie met het verhaal van de huiseigenaar ineens de puzzelstukken op hun plaats vallen”, aldus Simon.
Niet alleen het aantal bezoekers groeit, ook het aantal huizen op de website neemt sterk toe. Jaarlijks komen er meer dan 200 woningen bij. Een toenemend aantal huiseigenaren die ooit zelf een woning bezochten, stellen nu hun eigen woning open.
Huiseigenaren die hun duurzame woonverhaal willen vertellen op 3 en 10 november kunnen hun woning aanmelden. De woningen zijn alleen te bezoeken na inschrijving via www.duurzamehuizenroute.nl.
Artikel geplaatst op: 30 oktober 2018 - 07:00

Gerelateerd

Delen