Gesprekken studentencampus Odeonpark lopen nog

Door Marcel Beijer
STAD CENTRUM – De gemeente is nog altijd aan het onderzoeken om in het Odeonpark, het braakliggend terrein achter het politiebureau in Stad, een studentencampus te realiseren. Op het terrein zou circa duizend studenten worden gehuisvest: 600 UvA-studenten en 400 studenten van Hogeschool Aeres.
Het Odeonpark is de beoogde locatie voor de campus. (Archieffoto: Fred Rotgans)

In februari van dit jaar gaf voormalig wethouder Tjeerd Herrema aan dat de gemeente met de Universiteit van Amsterdam (UvA) in gesprek was om circa 600 van hun (internationale) studenten in Almere te huisvesten. De gemeente voert daartoe momenteel een haalbaarheidsonderzoek (Quickscan) uit. Het plan was om daar eventueel 400 studenten bij te voegen die hogeschool Aeres nog wil huisvesten. In het meest optimistische plan zou de campus dit schooljaar al van start gaan, maar dat is niet gehaald.
“De stand van zaken is nu dat we het resultaat van de quickscans aan het bekijken zijn, maar er zijn nog geen concrete besluiten of afspraken daarover te melden”, aldus woordvoerder Ruud de Kort van de gemeente die aangeeft dat, buiten UvA en Aeres ook gesprekken worden gevoerd met de onderwijsinstellingen VU (Vrije Universiteit Amsterdam) en ook Windesheim.

Actief

De gemeente is zeer actief met het realiseren van woningen voor studenten en jongeren. Daar is grote vraag naar. Deze zomer werd het gebouw De Aardbei (het rode pand langs de Landdrostdreef) omgebouwd tot 82 appartementen voor jongeren en ook de voormalige kantoren boven de Zoetelaarspassage zijn inmiddels getransformeerd tot studentenwoningen. In de stad lopen nog veel meer initiatieven.
Artikel geplaatst op: 07 november 2018 - 10:59

Gerelateerd

Delen