'Sluiting kinderboerderijen niet gewenst'

ALMERE – De voorgenomen bezuiniging van 600.000 euro op de stichting Stad & Natuur leidt niet tot sluiting van bijvoorbeeld kinderboerderijen. Dat heeft wethouder Hilde van Garderen gezegd.
Raadslid Frits Huis (Leefbaar Almere) confronteerde de wethouder vorige week tijdens de Politieke Markt met de bezuiniging “Volgens onze informatie is al een traject in gang gezet om die 0,6 miljoen euro grotendeels of zelfs geheel te onttrekken aan het budget van Stad en Natuur”, aldus Huis. “Dit betekent dat Stad & Natuur de helft van haar budget moet ombuigen en dat heeft tot gevolg dat activiteiten moeten worden stopgezet. Dat vinden wij volslagen onbegrijpelijk.”
Jessica Kips (GroenLinks) reageerde fel op de opmerking van Huis. “U doet aannames op basis van voorinformatie waar andere raadsleden nog niet over beschikken. Dat is pure framing.”
Wethouder Hilde van Garderen onderstreepte dat het om een voorgenomen bezuiniging gaat waarover momenteel met Stad & Natuur wordt overlegd. “Sluiting van locaties zoals kinderboerderijen is daarbij niet gewenst.”
Artikel geplaatst op: 07 november 2018 - 10:11

Gerelateerd

Delen