Inbrekers fotograferen in brievenbus

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
ALMERE – Inbrekers gebruiken tegenwoordig hun smartphone om te bekijken waar ze kunnen toeslaan. Op een inbeslag genomen telefoon ontdekte de politie een groot aantal foto’s die gemaakt zijn via brievenbussen.


Volgens de politie maken inbrekers via de brievenbus foto’s van de vloer. Ligt er veel post, dan zijn de bewoners langere tijd weg en kunnen de inbrekers mogelijk ongestoord hun gang gaan. De politie hield onlangs een zeer actieve woninginbreker aan. “We hebben hem al aan negen inbraken kunnen linken”, zo schrijft de politie op haar Facebookpagina. Op de telefoon van de inbreker trof de politie een groot aantal foto’s aan die gemaakt zijn via de brievenbus. Dit zijn vermoedelijke voorbereidingen voor inbraken.
De politie Almere Stad deelde de foto’s op haar Facebookpagina en roept de hulp van Almeerders in om de bewust inbreker langer achter de tralies te krijgen. Wie op de foto’s goederen, vloertegels, post of zelfs huisdieren herkent wordt gevraagd contact op te nemen met het woninginbrakenteam via: 0900-8844. De foto’s zijn terug te vinden op de facebookpagina van Politie Almere Stad.

Artikel geplaatst op: 12 november 2018 - 11:03

Gerelateerd

Delen