Met schapenwol witte kerstboom in Haven

HAVEN – De kerstboom in Almere Haven wordt versierd met witte pluimen die van de wol van Lambiek zijn gemaakt. Lambiek is de grote ram die aan het hoofd staat van de schaapskudde van de Schaperie in een bos van Haven. Vrijdag 7 december om 17.00 uur zal wethouder Hilde van Garderen officieel de lichtjes van de kerstboom met pluimen op het Marktplein van Haven ontsteken.
Er is hard gewerkt aan de 600 pluimen voor in de kerstboom. (Foto: aangeleverd)

De vacht van ram Lambiek komt hoog in de grote kerstboom op het Marktplein die geschonken wordt door Hanna Holman. Samen met vele mensen zijn er 600 pluimen gemaakt van alle vachten. De Witte Olifant, bijzondere kunstenaars die op geheel eigen wijzen de pluimen bundelde, The GreenStory, de mensen van de crea-ochtend hebben met elkaar twee zakken vol pluimen gemaakt.
De bibliotheek had groots aangekondigd dat er op woensdagmiddag pluimen gemaakt konden worden In grote getale kwamen er dan ook heel wat kinderen op af. Zo ook een Syrisch gezin; een moeder met drie kinderen. Die vertelde dat ze in Syrië veel met schapenwol had gedaan. Dat misten ze nu zo, de geur, de zachtheid.
Therapeutisch

De Schaperie zit verscholen in een bos van Almere Haven en is uitsluitend toegankelijk voor speciale doelgroepen. Hun aanhankelijkheid heeft op vele een therapeutische werking.
Lambiek zijn carrière zat al behoorlijk in de lift. Behalve dat hij al meer dan dertig kinderen heeft was een van zijn dochters campagneleider in het duo 'Casper en Casprientje'. Samen huppelde deze twee lammeren geld bij elkaar voor een behandeling tegen Alvleesklierkanker. Dokter Casper van Ejck uit Erasmus MC Rotterdam leidt dit onderzoek. Een week lang was het 'de week van Casper en Casprientje’ in het winkelscentrum van Haven. In bijna alle winkels stond en collectebus en kon je pluche schapen kopen. Met elkaar is er in totaal 5555 euro opgehaald.
Artikel geplaatst op: 16 november 2018 - 14:09

Gerelateerd

Delen