'Tuinhuis Almere' wint Architectuurprijs

ALMERE – Tuinhuis Almere van Korthtielens Architecten is de winnaar van de Architectuurprijs Almere 2018. Volgens de vakjury geeft 'het project een eenvoudig antwoord op actuele maatschappelijke vragen, zowel in Nederland als in de typische New Town Almere.' De prijs werd vorige week op feestelijke wijze bekend gemaakt in Schouwburg Almere door wethouder Hilde van Garderen.
Tuinhuis Almere van Korthtielens Architecten is de winnaar van de Architectuurprijs. (Foto: aangeleverd)

De winnaar van de Kinderjury is Sixth Avenue van architectuurbureau Sluijmer en Van Leeuwen. De kinderen vonden het ‘vooral heel cool dat er zoveel verschillende mensen in het complex wonen, van een jong gezin tot ouderen. Iedereen heeft zijn eigen plek en je bent toch ook een soort van ‘samen’. Bovendien heb je heel veel ruimte in huis en een tof dakterras.’
De Architectuurprijs Almere 2018 is bestemd voor ontwerpen die in de afgelopen zes jaar in Almere zijn opgeleverd en die naar het oordeel van de vakjury en kinderjury een prestatie zijn van uitzonderlijke architectonische kwaliteit, geïnspireerd op de thema’s ‘Innovatief en Duurzaam’ en die toekomstige ontwerpers inspireren en tot voorbeeld dienen. Zowel professionals als particulieren konden meedoen met een ontwerp van een gebouw of (semi-) openbaar toegankelijke plek.
Uit maar liefst 48 deelnemende ontwerpen, die tussen begin juli en begin september zijn ingediend, nomineerde de jury tien inzendingen. De ontwerpen variëren van woonhuizen en appartementen tot en Upcycle Centrum en een sportcomplex. Elke twee jaar worden de tien beste ruimtelijke ontwerpen die in aanmerking komen voor de prijs, in de schijnwerpers gezet.
De vakjury bestond uit vijf gerenommeerde deskundigen Anne Luijten, Frits van Dongen, Titia Frieling, René van Zuuk, Samir Bantal en als voorzitter Bas ten Brinke. De kinderjury bestaat uit leerlingen van groep 7 en 8 van de Montessorischool in Almere, die de doorlopende opleiding Kunst is Dichterbij dan je Denkt (KIDD), volgen.
De tien genomineerde ontwerpen zijn nog tot 21 december te zien in een tentoonstelling in de schouwburg.
Artikel geplaatst op: 19 november 2018 - 11:09

Gerelateerd

Delen