Hans van Dijk (CU): fractievoorzitter, makelaar en voetbalfan

Door Robert Mienstra
ALMERE – Hans van Dijk stijgt snel in het lijstje van bekende Almeerders. Natuurlijk is hij iedere donderdag in de raadzaal te horen als fractievoorzitter van de ChristenUnie. Elke ochtend verwelkomt hij als makelaar van Flevomakelaars op de social media zijn volgers met een welgemeend ‘goedemorgen’ en bij thuis- en uitwedstrijden juicht hij Almere City FC toe.

Midden Hans van Dijk. Links Kees Hendriksen van Se Wijkwinkel in Almere Haven en rechts Patrick Posthuma van Almere City FC. (Foto: aangeleverd)


Van Dijk is een gelovig man. “Het geloof is voor mij leidend in alles wat ik doe. Elke zondagochtend ga ik naar de kerk. Dat gaat voor alles. Natuurlijk, zondag is de rustdag, maar ik kan prima zondagmiddag op kantoor werken”, vertelt Van Dijk, om er met zijn bekende lach aan toe te voegen, “daar kan ik soms dan in alle rust wat zaken afronden.”

Zorg


Dankbaarheid is een woord dat hoog in het vaandel staat bij Van Dijk. Ook in de politiek klinkt bij Van Dijk het geloof door. “Natuurlijk. Met name bij de algemene beschouwingen vertel ik in de raadzaal wat het belang van de bijbel is. En verder laten we het geloof in de politiek doorklinken door wat we zeggen en doen. Zorg voor de aarde en voor elkaar is een belangrijk onderwerp voor ons. Daarom zijn we een groot voorstander van de Floriade waar groen en duurzaamheid voorop staan. Die gedachtegang gaat voor dat gedoe over geld. De nalatenschap van ons aan de volgende generaties moet gezond, duurzaam en groen zijn.”
Ook in zijn zakenleven speelt duurzaamheid een rol bij Van Dijk. “We hebben hier op kantoor led-verlichting, natuurlijk. Maar dat was wel een heel bewuste keuze. Binnenkort rijden we met de makelaardij in elektrische auto’s en ik rijd ook op een elektrische scooter. Alles uit de overtuiging dat we goed voor de aarde moeten zorgen.”

Almere City FC


Van Dijk is een warm pleitbezorger van het ‘merk’ Almere. “We wonen in een geweldige stad. Er is mooie architectuur, iedereen woont op een steenworp afstand van natuur, er is een geweldig openbaar vervoersysteem, fietspaden zijn super, het is fijn om hier te wonen. En er kan heel veel in onze stad.”
Bij de woorden ‘Almere City FC’ begint Van Dijk nog meer te stralen. “Mijn kluppie, ja. Ik ben daar begonnen als sponsor en huisvestingspartner. En inmiddels is het daar zo leuk. Natuurlijk, voetballend gaat het zeker goed, maar ook maatschappelijk is de club goed bezig. Daarmee is Almere City FC echt een pr-kaartje voor de stad. De club is geen geldmachine, maar focust zich vooral op maatschappelijke betrokkenheid.” Van Dijk zit bijna iedere thuiswedstrijd op de tribune. “En ik ga af en toe ook mee naar uitwedstrijden. Bij deze club voel ik me als maatschappelijk betrokken ondernemer bij thuis.”

Artikel geplaatst op: 26 november 2018 - 08:18

Gerelateerd

Delen